Anchete după moartea lui Adrian, șef la DSP Gorj

1 lună in urmă 1

De Cristina Oprea.
Publicat: 08.03.2021, 16:47.
Actualizat: 08.03.2021, 17:19

Au fost deschise mai multe anchete după ce șeful Sanepid Gorj, care era infectat cu noul cornavirus, a murit la scurt timp după ce ambulanța care îl transporta spre București a rămas fără oxigen. Şi asta din cauza unei defecțiuni.

Prefectul a trimis azi Corpul de Control la Serviciul de Ambulanță să vadă cum s-a intervenit și dacă au fost respectate toate protocoalele

Un inspector DSP cu o formă gravă de coronavirus a murit în timpul transferului de la Târgu Jiu la Bucureşti. Aparatul de oxigen din salvare s-a stricat. Bărbatul avea 48 de ani şi nu suferea de alte boli, spun apropiaţii lui.

Adrian a făcut parte din echipa care a investigat primul caz de coronavirus din România, al tânărului din Prigoria. În ultimul an a ajuns în multe focare COVID pentru anchetele epidemiologice. Ar fi putut să se vaccineze în prima etapă, încă de de la finalul anului trecut. A refuzat însă.

Boala însă nu a mai aşteptat

El şi alte trei colege s-au infectat. Două dintre ele sunt la terapie intensivă, iar a treia fost transferată vineri la Bucureşti cu un elicopter SMURD. Adrian a ajuns pe 2 martie la spitalul din Târgu Cărbuneşti.

Dr. Constantin Tîrziu, director spital Târgu Cărbunești: "Pacientul s-a internat la noi marţi dimineaţa, în urma unui test rapid. A fost internat în cadrul secţiei medicină internă, apoi dus pe terapie intensivă. Vineri după-masa a plecat de la noi din spital, s-a dus la Târgu Jiu".

Familia a cerut transferul la Bucureşti.

Deşi, cu o zi înainte, spitalul din Târgu Jiu a solicitat elicopterul pentru transferul mai multor pacienţi către unităţi de rang superior, pentru bărbatul în vârstă de 48 de ani nu s-a apelat la acelaşi mijloc de transport.

Medicii spun însă că starea de sănătate nu ar fi permis zborul. Aşa că s a decis transferul la Bucureşti cu o ambulanţă. Pe traseu, după doar 100 de kilometri, o siguranţă de la aparatul de oxigen s-a ars iar bărbatul a rămas fără aer.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

dsp gorj ambulanta inspector dsp anchete
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă