Anchetatorii au stabilit cauza incendiului de la Palatul Administrativ din Suceava

2 luni in urmă 1

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului care a afectat sâmbătă Palatul Administrativ a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. Incendiul a izbucnit în zona unuia dintre grupurile sanitare de la nivelul mansardei, au transmis, duminică, reprezentanții ISU, potrivit ziarului Monitorul de Suceava.

Parterul și primul etaj al Palatului Administrativ Suceava au fost afectate parțial de foc, fiind posibil ca în următoarea perioadă aceste spații să fie reutilizate. Între timp s-a stabilit relocarea de urgență a unor spații de la Palatul Administrativ către alte spații pe care le administrează Consiliul Județean astfel încât activitatea Prefecturii și a CJ să nu fie îngreunată.

Reprezentanții ISU Suceava au anunțat cauza care a stat la baza incendiului care a mistuit aproape toată mansarda Palatului Administrativ Suceava.

„Comisia de cercetare de la fața locului, compusă din specialiști IPJ, Poliție Criminalistică, ISU și specialiști pe rețele electrice, a stabilit faptul că incendiul a izbucnit în zona unuia dintre grupurile sanitare de la nivelul mansardei. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. Focul s-a extins în zona podului, care era puternic ventilat de golurile de aer și în care se afla o cantitate mare de materiale combustibile, astfel încât s-a produs o ardere generalizată, într-un timp foarte scurt. Inclusiv vântul puternic a fost factor favorizant în dezvoltarea flăcărilor”, se arată într-un comunicat trimis de Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU, potrivit Monitorul de Suceava.

În urma incendiului au fost afectate inclusiv mai multe  încăperi folosite de Serviciul de Telecomunicații Speciale și de Serviciul Român de Informații. În birourile respective se aflau servere, dar și documente care conțin informații cu caracter secret. Incendiul a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 9:00, iar din fericire nu s-au raportat victime.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă