Anchetatorii au găsit cutia neagră a avionului MiG 21 Lancer care s-a prăbușit în Mureș

2 săptămâni in urmă 24

Operațiunea de căutare a acesteia a fost îngreunată de terenul accidentat, dar și de drumul impracticabil din cauza ploii, spun anchetatorii, potrivit ziarului local Dejeanul. De asemenea, starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat este stabilă.

Anchetatorii au găsit cutia neagră a MIG-ului 21 Lancer, prăbușit în județul Mureș abia joi seara. Cutia neagră a fost găsită la trei metri în pământ, pentru că în urma impactului avionul s-a înfipt în sol la 3 metri adâncime, spun anchetatorii.

De asemenea, epava aeronavei a fumegat încă două zile după momentul prăbușirii, iar anchetatorii nu s-au putut apropia de ea, relatează ziarul local Dejeanul.

Camioanele armatei au adus  în zona rezervoare cu spumă, pentru ca pompierii să stingă combustibilul care încă ardea.

Aeronava MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită, iar pilotul s-a catapultat.

Inițial, acesta a fost preluat de elicopterul SMURD și a fost transportat la un spital din municipiul Târgu Mureș, însă ulterior a fost transportat în București. El a fost operat în Blocul operator al Secției Neurochirurgie de la Spitalul Militar din Bucuresti.

Pacientul este conştient, cooperant, orientat temporo-spațial, stabil hemodinamic şi respirator, fiind evaluat zilnic de echipa multidisciplinară, mai precizează sursa citată.

Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR, se arată într-un comunicat al MApN.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14:00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă