Anchetă la un liceu din Vaslui. O elevă a reclamat că a fost agresată sexual de un angajat desemnat să supravegheze păstrarea distanței fizice în școală

1 lună in urmă 2


O elevă de la Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui a depus o plângere la conducerea unității de învățământ reclamând un angajat că ar fi mângâiat-o pe corp și că ar fi încercat să o sărute cu forța în timp ce ieșea din sala de clasă. Angajatul neagă acuzațiile.


Adolescenta, elevă în clasa a XII-a, a înaintat plângerea conducerii școlii pe 4 martie, solicitând să se ia măsuri astfel încât nicio altă elevă să nu mai treacă printr-o situație similară. 


Incidentul reclamat s-ar fi înregistrat la începutul săptămânii trecute, în timpul unei ore de educație fizică. Eleva ar fi fost trimisă de cadrul didactic să aducă o adeverință din sala de clasă. Potrivit adolescentei, în momentul în care a ieșit din clasă, pe hol, s-a întâlnit cu „un domn cu părul alb”, care a luat-o în brațe, ar fi mângâiat-o pe corp, apoi i-ar fi tras masca de pe față și ar fi încercat să o sărute. 


„M-am speriat foarte tare, l-am rugat să îmi dea drumul pentru că trebuie să ajung la oră”, a scris eleva în plângerea înaintată conducerii liceului.


Angajatul reclamat neagă acuzațiile


Bărbatul reclamat este angajat muncitor (tâmplar) în cadrul liceului de șase ani. Odată cu reluarea cursurilor în format fizic, conducerea liceului a mobilizat mai mulți angajați pentru a supraveghea elevii, astfel încât aceștia să respecte distanțarea fizică pe holurile școlii și măsurile de protecție. Printre cei desemnați să supravegheze elevii s-a numărat și tâmplarul reclamat de elevă.


A doua zi după ce eleva a depus plângerea, bărbatul nu s-a prezentat la serviciu, depunând o cerere de învoire, care însă nu i-a fost aprobată. 


Atât conducerea liceului, cât și Poliția, care s-a autosesizat, au declanșat o anchetă în acest caz. Surse școlare au declarat, pentru Libertatea, că angajatul liceului neagă acuzațiile, susținând că ar fi luat fata în brațe pentru a o apăra de alți băieți care o șicanau. Incidentul s-a petrecut într-o zonă în care camerele de supraveghere nu au vizibilitate.


ISJ Vaslui vrea „sancțiuni drastice”


„Am fost anunțați de conducerea liceului în cursul zilei de ieri (8 martie n.r.). Le-am recomandat să discute și cu consilierul școlar. Am înțeles că eleva mergea deja la consiliere. A fost declanșată o anchetă la nivelul unității de învățământ, care astăzi se va finaliza. Aștept un raport de la doamna director. Nu tolerez sub nicio formă un astfel de comportament. Vor fi aplicate sancțiuni așa cum prevede legea, drastice”, a precizat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Loredana Roman. 


Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au transmis că au declanșat verificări, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, urmând a fi luate măsurile legale.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă