Anchetă la Școala Centrală din București, după ce un profesor a fost reclamat că a apărut în lenjerie intimă la orele online

1 lună in urmă 1


​Un dascăl de la Școala Centrală din Capitală s-a afișat în fața elevilor, la o oră online, doar în lenjerie intimă, iar părinții au depus plângere la conducerea unității de învățământ, la Inspectoralul Școlar și Ministerul Educației, informează Digi24. Ministrul Sorin Cîmpeanu a trimis corpul de control la Școala Centrală.


În imaginile surprinse în timpul unui curs online, părinții care au sesizat incidentul atrag atenția că dascălul mută camera de filmat ca să arate că poartă doar lenjerie intimă.


Pentru mine a fost un șoc când am vazut filmulețul. Am crezut ca nu e real, e imposibil ca un cadru didactic să facă așa ceva.

Mama unul elev de clasa a XI-a

„Să nu mai vii așa îmbrăcată, că nu mă pot abține”


În sesizarea lor, părinții susțin că profesorul obișnuiește să jignească elevii la ore.


„De exemplu, unei fete care a și plecat din cauza lui, pentru că purta o bluză cu umerii în jos i-a zis: Să nu mai vii așa îmbrăcată că nu mă pot abține”, a mai spus părintele.


Dascălul este în concediu fără plată


„Știu că părinții au depus o sesizare la inspectorat și la școală. Noi am citit și analizat sesizarea și am dispus măsurile legale în vigoare, conform legii educației. E dreptul lui să fie în concediu fără plată, ne-a cerut din motive personale și conform Codului Muncii, are dreptul să îi aprobăm această cerere”, a declarat directoarea Școlii Centrale din Capitală, Mariana Vișan.


Colegiul Național Școala Centrală București. Foto: cnscb.ro

Sorin Câmpenu, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a trimis corpul de control la Școala Centrală.


Sorin Câmpeanu: „Efecte sucundare ale perioadei de criză pandemică”


„Sunt, din păcate, și astfel de exemple. Îndrăznesc să cred că sunt efecte secundare ale perioadei de criză pandemică. Profesorul nu e la prima abatere, nu e singura abatere reclamată, e vorba și că a transmis unor părinți rezultatele școlare ale altor elevi. Aceste lucruri sunt în analiză la nivelul inspectoratului și al corpului de control. Am cerut să meargă corpul de control la Școala centrală, pentru a verifica situația. E un exemplu regretabil și trebuie să beneficieze de măsuri în consecintă”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.


foto: cnscb.ro


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă