Ancheta la Facebook pentru discriminare rasiala, dupa ce trei aplicanti pentru locuri de munca sustin ca ar fi fost respinsi la angajare

2 luni in urmă 4

Ancheta la Facebook. O agentie americana investigheaza compania pentru discriminare rasiala in angajari si promovari.

O investigatie sistemica inseamna ca agentia, care se numeste Comisia pentru oportunitati egale de angajare, suspecteaza compania de politici care ar fi putut sa contribuie la o discriminare pe scara larga.

Agentia rezolva de obicei aceste conflicte prin mediere, sau permite reclamantilor sa dea in judecata angajatorul.

Dar conducerea agentiei a desemnat cateva cazuri ca fiind "sistemice", permitand anchetatorilor sa solicite specialisti care sa analizeze datele companiei si sa declanseze eventual un proces mai marg, care sa reprezinte clase intregi de lucratori.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Sute de hectare din padurea amazoniana se vand ilegal pe Facebook. Cum sunt incurajate vanzarile terenurilor triburilor indigene

Un director de programe pentru operatiuni al Facebook, Oscar Veneszee Jr., si doi dintre aplicantii respinsi la angajare au depus o reclamatie la aceasta agentie in iulie anul trecut, iar un al treilea candidat respins s-a alaturat cazului in decembrie. Acestia acuza ca Facebook discrimineaza candidatii si angajatii de culoare, prin folosirea unor evaluari subiective si promovand stereotipuri rasiale problematice.

Contul de Facebook al Dianei Sosoaca a fost suspendat pentru 30 de zile: "Doar eu si Trump mai suntem blocati pentru atitudinile noastre"

Agentia nu a adus acuzatii impotriva Facebook. Investigatia sa, care ar putea dura cateva luni, ar putea sa nu identifice vrea neregula. Agentia a refuzat sa comenteze.

Un purtator de cuvant al Facebook, Andy Stone, a refuzat sa comenteze in legatura cu stadiul anchetei sau in legatura cu acuzatiile, dar a spus ca "este esential sa fie asigurat un mediu de lucru respectuos si sigur pentru toti angajatii. Tratam cu mare seriozitate acuzatiile de discriminare si investigam fiecare caz".

Citeste si:

Cele trei prafuri alimentare consumate zilnic care ne scurteaza viata. "Ele in sine nu sunt nocive, altfel am avea numai morti pe strada"Cristi Borcea, moment de sinceritate: "Am fost tot timpul cu Valentina, chiar daca m-am insurat cu Alina"VIDEO Ghinionul unui sofer care s-a incadrat gresit in sensul giratoriu. Cine se afla la volanul masinii cu care a evitat coliziuneaCe a insemnat pentru Marian Oprisan pierderea alegerilor. Pana in septembrie 2020, a fost cel mai puternic baron local din RomaniaFOTO Un fost international italian, indragostit lulea de o romanca. Ce super-cadou i-a facut in "luna iubirii"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă