Anchetă în Germania după ce două românce au convins o bătrânică să le dea peste un milion de euro

3 săptămâni in urmă 21

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 17:04

19 citiri

Anchetă în Germania după ce două românce au convins o bătrânică să le dea peste un milion de euro

Două tinere de origine română au fost arestate în Germania după ce au păcălit o bătrână de 80 de ani să le ofere aproape un milion de euro reprezentând bani și diferite obiecte de valoare.

Poliţia germană a deschis o anchetă la Bielefeld, oraş în care o bandă de români jefuia în special bătrâni fără apărare. Din bandă făceau parte şi două tinere, foarte active, despre care se ştie că au păcălit o bătrânică pe care au lăsat-o fără bani şi fără obiecte de valoarea, notează westfalen-blatt.de, citat de Adevărul.ro.

Conform sursei citate, hoţii se dădeau drept poliţişti şi îi păcăleau pe bătrânii înstăriţi pe care îi aveau în vizor spunându-le că urmează să fie ţinta unor tâlhari care vor să-i jefuiască. Ei se ofereau apoi să le ia banii şi obiectele de valoare şi să-i pună la adăpost pentru a nu fi ucişi de aşa-zişii răufăcători.

Exact după acelaşi tipar au acţionat hoţii şi în cazul unei bătrâne din Bielefeld.Românii au contactat-o telefonic pe octogenară, dându-se drept poliţişti. Au speriat-o spunându-i că în zona în care locuieşte ar acţiona o bandă de români violenţi şi că aceştia vor nu doar să o jefuiască, ci intenţionează să o ucidă. Drept urmare, i-au mai spus falşii poliţişti, ar trebui să depună toţi banii şi toate obiectele de valoare şi să-i urmeze pentru a o pune la adăpost.

Două tinere românce, una de 29 de ani, iar cealaltă de 31 de ani s-au deplasat la domiciliul femeii. Îmbrăcate în poliţiste, cele două tinere i-au cerut banii, cărţile de credit şi obiectele cele mai de preţ şi i-au spus că îi vor pune tot ce are în siguranţă, chiar la sediul poliţiei. Apoi, i-au mai spus ele, se vor întoarce să o ia şi să o ducă şi pe ea la o adresă, în siguranţă, până când vor fi prinşi hoţii în timp ce încearcă să-i spargă casa. Numai că, după ce i-au ridicat banii şi obiectele de valoare, cele două românce nu s-au mai întors, conform înţelegerii, ca să o salveze.

Femeia şi-a aşteptat în zadar „salvatoarele”, iar la un moment dat a decis să sune la poliţie, pentru a-i întreba pe poliţişti de ce întârzie. Aşa a aflat că a fost victima unor escroci. Adevăraţii poliţişti au pornit o anchetă şi au estimat paguba la peste un milion de euro. Numai obiectele de valoare, aurul şi argintul victimei valorau 1,039 milioane de euro.

Citeste si:

Negocierile dintre PNL, PSD și UDMR s-au blocat la numirea de premier și majorarea veniturilor. Cele trei partide așteaptă o soluție de la Iohannis SURSE

Negocierile PNL, PSD şi UDMR, pentru formarea viitorului guvern şi a noii majorităţi parlamentare au ajuns joi, 11 noiembrie, la un blocaj atât în privința numirii de premier cât și asupra...

 „Începând cu anul viitor alocațiile și pensiile vor fi indexate”

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan a declarat, joi 11 noiembrie, la finalul negocierilor dintre PNL și PSD că în viitorul program de guvernare, alocațiile și pensiilr vor fi indexate...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă