Anchetă în cazul viceprimarului din Vaslui care a murit de COVID-19 și figura în acte ca fiind vaccinat. A fost deschis un dosar de fals intelectual

3 săptămâni in urmă 18

Polițiștii din Vaslui au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de fals intelectual și uz de fals, în cazul viceprimarului  comunei Drânceni din județul Vaslui, Lucian Lăcătușu, care a murit, joi, după ce s-a infectat cu Covid-19. Ancheta vine după ce surse medicale au declarat pentru ziarul Libertatea că viceprimarul nu era vaccinat, deși așa figura în acte.

Lucian Lăcătușu a murit joi noaptea, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, din cauza COVID și ar fi recunoscut că nu este vaccinat, deși oficial figura ca fiind imunizat, au declarat surse medicale pentru ziarul Libertatea.

„A ajuns la spital foarte târziu. Avea o afectare pulmonară de 70%. S-a făcut tot ce este omenește posibil. Pentru că nu am mai avut niciun pacient vaccinat care să aibă o asemenea evoluție a bolii, am avut dubii dacă este sau nu vaccinat. Rudele au fost întrebate dacă este sau nu vaccinat și, într-un final, au declarat că de fapt nu era vaccinat”, au spus, pentru Libertatea, surse medicale din cadrul Spitalulului Județean din Vaslui.

În urma articolului scris de ziarul Libertatea reprezentanții IPJ Vasului au transmis prin intermediul unui comunicat de presă că au deschis o anchetă în acest caz.

Viceprimarul comunei Drânceni din județul Vaslui, Lucian Lăcătușu, a murit noaptea trecută la Spitalul Județean de Urgență Vaslui  după ce s-a infectat cu COVID. Bărbatul în vârstă de 43 de ani nu suferea de alte boli, spun apropiații, însă starea de sănătate i s-a agravat după ce s-a tratat mai multe zile la domiciliu. Potrivit oficialilor Direcției de Sănătate Publică Vaslui, el era vaccinat cu vaccinul de la Johnson&Johnson.

„În urma apariției în spațiul public, în ediția online a publicației Libertatea, a unui material de presă referitor la decesul unui bărbat din județul Vaslui, în cursul zilei de ieri, 29 oct 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs aspectele prezentate. În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

Viceprimarul în vârstă de 43 de ani nu suferea de alte boli, spun apropiații, însă starea de sănătate i s-a agravat după ce s-a tratat mai multe zile la domiciliu.

Primarul comunei Drânceni, Mihai Morărașu, a precizat pentru Libertatea că viceprimarul a fost confirmat cu COVID în jurul datei de 10 octombrie. Atunci a sunat și a anunțat că se simte rău și ulterior a anunțat că a fost confirmat pozitiv. După zece zile, viceprimarul l-ar fi sunat din nou să îl anunțe că se simte tot mai rău și atunci a sunat și la ambulanța.

„Suntem în stare de șoc. Nu ne vine să credem. Era un om perfect sănătos, sportiv, nefumător. I-am spus să meargă la spital dacă se simte rău, însă a rămas acasă. S-a gândit probabil că poate învinge boala acasă. Din câte știu, era vaccinat”, a precizat primarul Mihai Morărașu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă