Anchetă epidemiologică într-o comună din Cluj, după ce preotul a plecat cu ”Iordanul” fiind bolnav de Covid / Vaccinat cu trei doze, a considerat că nu va infecta pe nimeni

2 săptămâni in urmă 10

Autoritățile sanitare din județul Cluj au declanșat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cu cine a intrat în contact preotul ortodox din Sânnicoară, descoperit infectat cu Covid 19, relatează Foia Transilvană.

„Ancheta încă nu este gata, se verifică dacă a avut loc vreo slujbă, la câte persoane și la cine a fost preotul în cauză. Însă, cu titlu preliminar pot să vă precizez faptul că atât preotul cât și soția sunt vaccinați cu 3 doze. Cu <Iordanul> (sper să nu greșesc în denumire) a umblat în perioada 30.12-04.01, iar soția preotului a fost testată în data de 05.01. Oricum, la casele vizitate, atât preotul cât și cei care îl însoțeau pe părinte au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case”, a declarat Prefectul de Cluj, Tașnadi Szilard.

Cuvintele prefectului sunt însă puse sub îndoială de cetățenii din comună.

„În sat, aici, locuiesc foarte multe persoane nevaccinate. În plus, sunt și mulți locuitori trecuți de 70 de ani. Avem și oameni de 90 de ani. Din câte se spune la televizor, persoanele trecute de 70 de ani sunte cele mai afectate de acest virus, chiar dacă sunte vaccinate. La noi trebuia să se gândească preotul. Trebuia să își dea seama cpă și el este infectat dacă soția lui a fost și chiar internată”, a declarat un localnic pentru publicația clujeană.

sursa foto: Pexels

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă