ANCHETĂ deschisă în cazul amenințărilor cu moartea la adresa actriței Maia Morgenstern

3 săptămâni in urmă 2

Maia MorgensternMaia Morgenstern

S-a deschis o anchetă în cazul amenințărilor cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern, printr-un mesaj trimis pe e-mail.

DUMINICĂ, 28 MARTIE 2021, 10:03

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Anchetă după ce actrița Maia Morgenstern a depus plângere penală la poliție. S-a constatat că adresa de IP a autorului nu este cea reală. 

Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat, a postat pe Facebook textul scrisorii de amenințare trimise pe adresele de e-mail ale instituției.

„Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului”, a scris, sâmbătă seara Maia Morgenstern, publicând şi capturi de ecran ale textului primit.

Actrița Maia Morgenstern a primit amenințări cu moartea, aparent trimise din partea partidului AUR

Mesajul este semnat „din partea partidului AUR”, însă liderul George Simion a negat orice implicare în această acțiune.

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

George Simion, reacție la amenințările primite de Maia Morgenstern: „Mesajul nu este de la un membru AUR”

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!”, se precizează în comunicatul transmis de George Simion.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă