Anca Dragu: Vom avea probabil şi un al cincilea BPR, dar este obligaţia noastră să facem toate demersurile să ne asigurăm că spiritul şi litera Constituţiei sunt aplicate întocmai/ Nimeni nu poate tergiversa şi duce în derizoriu o moţiune de cenzură

1 lună in urmă 37

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat că, probabil, va fi convocată o a cincea şedinţă a Birourilor Permanente Reunite, susţinând că există obligaţia de a face „toate demersurile să ne asigurăm că spiritul şi litera Constituţiei sunt aplicate întocmai”. „(…) nimeni nu poate tergiversa şi amâna şi duce în derizoriu o moţiune de cenzură”, a subliniat Dragu, citată de News.ro.

„Vom avea probabil şi un al cincilea BPR, dar este obligaţia noastră să facem toate demersurile să ne asigurăm că spiritul şi litera Constituţiei sunt aplicate întocmai”, a declarat, miercuri, Anca Dragu.

Întrebată ce se întâmplă cu votarea moţiunii, ea a afirmat: „După cum am citit în aceste decizii ale CCR, nimeni nu poate tergiversa şi amâna şi duce în derizoriu o moţiune de cenzură”.

Întrebată, de asemenea, dacă este nevoie de un plen reunit pentru votarea ei fără BPR dacă nu se întruneşte cvorumul, Anca Dragu a declarat: „Dacă parlamentarii decid să nu respecte Constituţia trebuie să explice de ce fac acest lucru”.

Până acum, introducerea în circuitul parlamentar a moţiunii de cenzură a fost blocată, după ce patru şedinţe ale BPR au fost suspendate din lisă de cvorum fără a se putea lua o decizie. Mai mult, liberalii din tabăra Cîţu au propus amânarea cu două săptămâni a dezbaterii moţiunii de cenzură sub pretextul verificării semnăturilor de susţinere a acesteia. Blocarea moţiunii a fost posibilă cu largul concurs al PSD, partid ai cărui membri au părăsit şedinţele BPR, lăsându-le fără cvorum.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă