Anca Dragu, după negocierile de la Cotroceni: „E insultător că doar bărbaţii iau decizii pentru toată ţara”

2 săptămâni in urmă 10

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 15:49

25 citiri

 „E insultător că doar bărbaţii iau decizii pentru toată ţara”

Președintele Senatului Anca Dragu a declarat luni, 22 noiembrie, în contextul consultărilor de la Palatul Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și partidele politice că este insultător faptul că doar bărbații iau parte la discuții, în contextul în care peste 50% din populaţia ţării este formată din femei.

"Despre recuperarea decalajelor (dintre femei şi bărbaţi, n.r.): cel puţin la nivelul reprezentărilor în politică, stăm mai prost în 2020 decât stăteam în 2016. Deci pe noi (femeile, n.r.) această politică ne va duce către 0%. De altfel mă uitam mai devreme la televizor, la negocierile de la Cotroceni: numai bărbaţi. Este insultător că 100% bărbaţii, că o mână de bărbaţi iau decizii pentru toată ţara, care toată ţara înseamnă peste 50% femei. Adică măcar una, de formă, să fi fost acolo la masă. E incredibil cum nu există această bună-practică elementară de a avea, în orice discuţie, când vine vorba de decizie, de politici publice, să ai şi o femeie, să fie şi femeile reprezentate acolo. Este pentru mine în continuare un şoc, iar lucrurile se întâmplă din ce în ce mai rău", a afirmat Anca Dragu.

Preşedintele Senatului a apreciat că partidele politice nu promovează femei.

"Foarte important este ca partidele politice să fie la masa acestor discuţii, pentru că ele nu promovează femei. Nu avem femei în poziţii înalte în politică, cred că poziţia mea e cea mai înaltă, şi în partid - sunt vicepreşedinte de partid, al treilea partid ca mărime din România, şi într-o funcţie publică probabil pentru încă 24 de ore", a menţionat Anca Dragu.

Citeste si:

USR depune o inițiativă legislativă prin care plagiatorii să nu mai poată renunța voluntar la titlul de doctor

Mai mulţi parlamentari de la USR au anunţat luni, 22 noiembrie, că depun o iniţiativă legislativă de modificare a Legii învăţământului, prin care să fie interzisă renunţarea...

Ciprian Ciucu face apel pentru păstrarea alianței PNL - USR la nivel local. Reacția lui Clotilde Armand

Preşedintele PNL Bucureşti și primarul Sectorului 6 din Capitală Ciprian Ciucu a solicitat luni, 22 noiembrie, conducerii PNL să nu impună alianța PNL - PSD și la nivel local, precizând...

Adevarul.ro

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă