Anca Dragu: „Dacă aş elibera funcţia, parcursul moţiunii ar fi mai greu”

1 lună in urmă 23


Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat, marți, că nu va demisiona deocamdată, din funcţie pentru că „parcursul moţiunii de cenzură ar fi unul şi mai greu”, potrivit Mediafax.


„În acest moment nu s-a refăcut o coaliţie la nivelul Parlamentului. Un USL 2 nu este încă foarte clar. Demiterea mea ar trebui să se întâmple în plenul Senatului, iar atunci ar fi foarte clară această colaborare PNL-PSD. Nu vreau să par ipocrită, dar dacă aş elibera această funcţie, dacă nu aş fi aici, cu siguranţă parcursul moţiunii de cenzură ar fi unul şi mai greu”, a spus, marți, preşedintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS), potrivit Mediafax.


În schimb Anca Dragu a spus că va demisiona din funcție dacă USR PLUS va rămâne în opoziție.


Ea spune că va demisiona dacă USR PLUS va rămâne în opoziţie.


„Cu siguranţă asta se va întâmpla. De fapt, ar trebui cel mai bine să vedem alianţa între PSD şi PNL la vot în Senat”, menţionează Dragu.


În această dimineață, începând cu ora 9.00, vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR-PLUS Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ciprian Teleman și Cristian Ghinea au mers la Guvern pentru a-şi depune demisiile anunţate aseară.


Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate din nou marți, 7 septembrie, la ora 11.00, pe tema moţiunii de cenzură depuse de USR-PLUS-AUR, după ce în primele trei ședințe nu s-a întrunit cvorumul.


Pentru că din nou a fost lipsă de cvorum, pentru a patra oară, președintele Camerei, Ludovic Orban, a anunțat că va comunica Guvernului moțiunea de cenzură.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă