Anca Dragu a fost demisă din funcția de președinte al Senatului

5 zile in urmă 4


Anca Dragu a fost revocată marţi de la conducerea Senatului, propunerea de revocare fiind votată de 82 de senatori. Anterior, ședinței Alina Gorghiu a declarat că nu este o sancțiune pentru actualul președinte al Senatului, însă există principii constituţionale care trebuie respectate, printre care cel al majorității politice actuale. PNL îl susține pe Florin Cîțu pentru această funcție.


Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatului, iar din 115 senatori prezenți, au votat pentru pentru demiterea ei 82. De asemenea, au fost 24 de voturi „împotrivă” și 9 „abțineri”.


„Asistăm, în aceste momente, la ceea ce se cheamă „tirania majorității”. PNL-PSD încalcă astăzi flagrant Constituția, ca să îl instaleze în funcția de președinte al Senatului pe Florin Cîțu”, a transmis Anca Dragu azi în Parlament.


Înainte de această ședință Alina Gorghiu, senator PNL, spunea că nu este o sancțiune pentru actualul președinte al Senatului, însă există principii constituţionale care trebuie respectate, printre care cel al majorității politice actuale. PNL îl susține pe Florin Cîțu pentru această funcție.


„Este un singur punct pe ordinea de zi a plenului pe care l-am convocat la ora 12.00 și anume revocarea președintelui Senatului. Este un punct care ține cont de realitatea politică la acest moment. Vreau să precizez că nu este o pedeapsă sau o sancțiune pentru președintele Senatului aflat în funcție. Este o chestiune firească de normalitate, atunci când se schimbă majoritatea politică, este democratic ca aceea majoritate să poate să-și desemneze președintele Senatului”, a declarat Alina Gorghiu, marți, într-o conferință de presă la Parlament.


Senatorul liberal Alina Gorghiu a spus că că există decizii CCR care ar permite schimbarea Ancăi Dragu. Ea a invocat două articole din Constituție, Regulamentul Senatului și o decizie a CCR.


USR a anunţat în repetate rânduri că în caz de revocare a Ancăi Dragu, partidul va ataca hotărârea Parlamentului la Curtea Constituţională, fiind invocată încălcarea unor prevederi din Legea supremă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă