ANALIZĂ România, printre performerele în IT din fostul spațiu socialist. Cât câștigă un IT-ist român în comparație cu unul din Ungaria sau Moldova

1 lună in urmă 1

România are unul dintre cele mai competitive sectoare IT&C dintre toate statele foste socialiste sau sovietice, relevă un recent studiu al platformei Emerging Europe, consultat de G4Media. Indicele competitivității calculat de Emerging Europe plasează România pe locul cinci din cele 23 de state ale regiunii, după Polonia, Estonia, Cehia și Ungaria.

Indicele a fost calculat pe baza a trei componente: disponibilitatea resurselor umane, dezvoltarea sectorului și climatul de business. Țara noastră are un scor general de 51,83 puncte, într-o ierarhie în care liderul, Polonia, acumulează 61,4 puncte, iar ultima clasată este Republica Moldova, cu 31,3 puncte.

Pe componente ale indicelui general, România este depășită, la capitolul resurse umane, în ordine, de Ungaria, Serbia, Ucraina, Polonia, Albania,  Kosovo și Croația, dar recuperează prin dezvoltarea sectorului, unde este depășită doar de Polonia, Cehia și, ușor, de Estonia. În ce privește climatul economic, țara noastră este undeva la mijlocul ierarhiei, cu 7,89 puncte, unde liderul, Estonia, are 14,2, iar codașa, Moldova, 4,01.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă