ANALIZĂ Peste două treimi din trecerile la nivel cu linia de cale ferată din România sunt semnalizate doar cu „Crucea Sfântului Andrei”. Opt persoane au decedat după impactul autoturismului cu un tren, de la începutul anului şi până acum

1 lună in urmă 22

Un număr de 3.449 de treceri la nivel cu linia de cale ferată (69%) din cele 5.025 existente pe drumurile din România sunt semnalizate doar cu indicator rutier, respectiv „Crucea Sfântului Andrei”, arată un răspuns transmis de CFR Infrastructură la solicitarea Economedia. Opt oameni au murit de la începutul anului și până în prezent, după ce au fost implicați în accidente la trecerile de cale ferată.

Potrivit răspunsului CFR Infrastructură, 1.576 de treceri la nivel cu linia de cale ferată au „protecţie activă”, astfel: 252 au barieră automată, 436 au barieră mecanică şi 888 au semnale acustice şi luminoase.

„Pe rețeaua administrată de CFR SA sunt 5.025 treceri la nivel cu calea ferată (TN), dintre care, 252 sunt prevăzute cu barieră automată, 888 sunt prevăzute cu semnale acustice și luminoase, 436 sunt prevăzute cu bariere mecanice și 3449 sunt semnalizate cu indicator rutier (Crucea Sfântului Andrei)”, a transmis CFR Infrastructură.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă