ANALIZĂ Industria spectacolului, aproape de colaps. Ce spun Tudor Chirilă, producătoarea Ada Solomon și alți actori din sectorul artistic

3 săptămâni in urmă 1

Arta a fost singurul pilon de sprijin pe care unii dintre noi l-au avut în pandemie, de la filme și muzică la cărți și piese de teatru online. Cu toate astea, artiștii români au găsit puțină susținere la stat pentru a-și continua activitatea în această perioadă dificilă.

Nu a beneficiat nimeni de un ajutor de tip compensare pentru partea de taxe pe care am plătit-o și pentru faptul că, dacă eu plătesc taxe și tu mă împiedici să lucrez, e un principiu simplu că trebuie să compensezi. E un sector căruia statul i-a restricționat acccesul la muncă. Noi suntem artiști mainstream, eu am un buffer și pot să trăiesc din rezerve. Dar luministul nostru a trebuit să se reprofileze, acum lucrează la o companie de electricitate pentru că nu mai putea să trăiască. Toate echipele tehnice din spatele unui artist sunt afectate. Avem o agenție de management, dacă pierdem oamenii ăștia, ei nu se vor mai întoarce. Este vorba de ecosistemele din jurul artiștilor mari, tehnicieni, ingineri de sunet. Normal că oamenii ăștia ar trebui compensați, lor li s-a interzis să muncească”, afirmă Tudor Chirilă, muzician, compozitor, actor și producător.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă