Analiză GSP: România U21, mai experimentată ca Olanda U21! Dar la Chindia sau Botoșani!

3 săptămâni in urmă 2

Articol de - Publicat marti, 23 martie 2021, 14:34 / Actualizat marti, 23 martie 2021 14:49

O comparație între cele două trupe care se înfruntă mâine în prima etapă a grupelor: dacă România vine cu aproape 1.300 de prezențe în Liga 1 și alte prime divizii din Europa (Italia, Danemarca), olandezii au 1.170, însă le-au făcut la superechipe de pe continent.

Programul complet al Campionatului European U21România debutează miercuri, de la ora 22:00, împotriva reprezentativei Țărilor de Jos (Olanda). Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

La începutul lunii, Gazeta prezenta o serie de contraargumente legate de declarațiile lui Mihai Stoichiță, care spunea că Olanda este sub România U21. Ziarul arăta că batavii ne depășesc la toate capitolele, de la valoarea transfermarkt la selecții în naționala de seniori.

Mai mult, formațiile la care joacă aceștia sunt nume importante ale Europei. În afară de doi jucători care au evoluat în prima ligă doar pentru Emmen ori Sparta Rotterdam, ceilalți o fac la echipe ce-n ultimul deceniu au fost fie obișnuite ale cupelor europene (Ajax, PSV, AZ, Feyenoord, Bruges), fie vin dintr-un campionat de top (Bundesliga, Ligue 1).

Totuși, e un capitol la care-i depășim. Prezențe într-o primă ligă de seniori. Aici îi batem - un singur fotbalist român n-a debutat încă într-un prim eșalon de seniori, Marius Marin, care joacă însă la Pisa, în Serie B.

Tinerii lui Mutu însumează 1.298 apariții. Olandezii, "doar" 1.170. Asta și pentru că mijlocul nostru are doi jucători cu aproape 150 de meciuri în Liga 1, Moruțan și Olaru.

Ajax, Roma vs. Voluntari, Călărași

Diferența constă însă în cluburile la care s-au făcut aceste apariții. Căci multe prezențe sunt realizate la Voluntari, la Chindia, Dunărea Călărași sau FC Botoșani.

Totuși, forța ofensivă este mult superioară. Ai noștri au dat în campionat, adunat, 92 de goluri. Toți cei 20 jucători de câmp. La batavi, doar cinci fotbaliști (Koopmeiners, Gakpo, Boadu, Lang și Kluivert) adună 111 goluri. Și date în Italia, Belgia, Olanda, Germania.

Singurul fotbalist din lotul României care a marcat într-o altă divizie superioară decât Liga 1 e Adi Petre. Atacantul care traversează o eclipsă de formă a marcat pentru Esbjerg în primul eșalon danez. Atenție! Am luat în considerare doar partidele din primul eșalon, nu și din ligile inferioare ori din diverse cupe naționale ori continentale.

0 jucătoridin lotul lui Adi Mutu au debutat în naționala mare, condusă acum de fostul selecționer de la U21, Mirel Rădoi

4 olandeziau debutat deja în naționala mare: Kluivert, Koopmeiners, Boadu și Dilrosun: doar Islanda are mai mulți, 9

VIDEO România U21 debutează la EURO 2021! Totul despre meciul cu Olanda U21

Citește mai multe știri despre România U21: 

Adrian Mutu are o mare dilemă înaintea debutului la Euro 2021! 2 jucători pentru un post vital

Adrian Petre și debutantul Mihai Eșanu sunt gata de Euro: „Nu mi-e frică de nimeni!”

Playtech: Ce i-a făcut Anamaria Prodan lui Dan Alexa, la câteva luni după ce l-a bătut. Totul e clar acum


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă