ANALIZĂ GSP. Radiografia dureroasă a stranierilor convocați de Mirel Rădoi pentru meciurile din martie: 50% dintre jucători se zbat în mediocritate!

1 lună in urmă 2

În luna martie, România va înfrunta Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) și Armenia (31 martie), în preliminariile de calificare la Cupa Mondială din 2022;Mirel Rădoi a stabilit lista preliminară a stranierilor convocați pentru cele trei meciuri din grupa J - aceasta curpinde 22 de nume.Cum ar putea arăta primul „11” al României: Niță - Mogoș, Nedelcearu, Chiricheș, Bancu - R. Marin, Al. Crețu - I. Hagi, N. Stanciu, Maxim (Mihăilă) - Pușcaș (Keșeru)

România începe la finalul lui martie o nouă campanie pentru ajungerea la un turneu final de Campionat Mondial, cel care va fi găzduit de Qatar, în noiembrie-decembrie 2022. Este a 6-a încercare pe care o vom face pentru a reveni la această competiție, pe care ultima oară am bifat-o tocmai în 1998, când am și depășit o grupă grea, din care au mai făcut parte Anglia, Columbia și Tunisia. 

Stranierii convocați de Mirel Rădoi, împărțiți în 5 categorii

Selecționerul Rădoi a anunțat deja care sunt numele fotbaliștilor din străinătate pe care se bazează pentru cele 3 jocuri, cu Macedonia, Germania și Armenia. Sunt 22 de jucători, exclusiv de la cluburi din Europa, dar radiografia lor are o concluzie dură: multă mediocritate și nivel slab spre foarte slab și pentru ei, și pentru echipele la care joacă și foarte puțină calitate. GSP a împărțit lotul stranierilor în 5 categorii:

Cei care se bat la titluCine luptă pentru cupele europeneJucătorii aflați la echipe mediocre, fără obiectiv + cei care se luptă în submediocritate, la retrogradareCine evoluează în Liga a douaCine nu joacă: accidentați, reveniți după probleme sau care nu sunt folosiți de antrenor

Din primele două categorii fac parte doar 9 nume, ceea ce înseamnă puțin peste 35%, cu specificația că Adrian Rus, de la Mol Fehervar, locul 3 în Ungaria, nu e un titular al echipei maghiare, a jucat doar în 13 din cele 24 de etape și a fost folosit în echipa de start de numai 8 ori. Hagi e deja campion în Scoția, Stanciu se pregătește și el de același statut în Cehia, unde îl are rival pe portarul Niță, de la Sparta Praga. 

Keșeru foarte probabil că va bifa un nou campionat în Bulgaria, iar Crețu are și el șanse la medalia de număr 1 în Slovenia. Și cam atât cu elita jucătorilor români, completați cu Nedelcearu și Cristi Ganea, care cu AEK Atena și Aris se bat și ei pentru un loc european.

În schimb, mult mai prezentă e mediocritatea! Avem jucători aduși din ligi secunde și care foarte probabil vor fi titulari, Mogoș și Pușcaș, dar contingentul cel mai important e dat de cei care se luptă la retrogradare sau sunt la echipe fără niciun obiectiv. Exemple: de la Răzvan Marin la Mihăilă și Man, de la Hanca și Bicfalvi până la Țâru și alții.

Radiografia dureroasă a stranierilor

1. Cine se bate în lupta pentru titlu

Ianis Hagi

a cucerit deja matematic titlul cu Rangersa jucat 27 de meciuri (19 ca titular) și a marcat 6 goluri

Nicolae Stanciu

e pe primul loc cu Slavia Pragaa jucat 21 de meciuri (19 titular) / a marcat 7 goluri

Florin Niță

e pe locul 2 cu Sparta Pragaa jucat 13 meciuri, toate ca titular și integralist

Alexandru Crețu

e pe locul 2 cu Maribor, în Sloveniaa jucat 18 meciuri (13 titular) / a marcat două goluri

Claudiu Keșeru

e pe primul loc cu Ludogoreța jucat 16 meciuri (13 titular) / a marcat 14 goluri

2. Cine luptă pentru cupele europene

Ionuț Nedelcearu

e pe locul 4 cu AEK Atenaa jucat 16 meciuri (15 titular) / a marcat 1 gol

Cristi Ganea

e locul 2 în Grecia, cu Aris Salonica jucat 14 meciuri (12 titular) / a marcat 1 gol

Adrian Rus

e pe locul 3 în Ungaria, cu MOL Fehervara jucat 13 meciuri (8 titular)

Alexandru Băluță

e pe locul 2 cu Academia Pușkașa jucat 18 meciuri (13 titular) / a marcat 3 goluri

3. Jucătorii aflați la echipe mediocre, fără obiectiv + cei care se luptă în submediocritate, la retrogradare

4. Cine stă degeaba, dar vine la națională

Ionuț Radu

n-a jucat de mai bine de 1 an!!!ultima lui partidă e din 9 ianuarie 2020, în tricoul lui Genoa

Vlad Chiricheș

a fost accidentat și n-a mai jucat la Sassuolo din 17 ianuarieare un singur meci bifat în ultimele două luni

Dragoș Grigore

n-a mai jucat în campionat pentru Ludogoreț de la finalul lui 2020

Citește și:

Ilie Dumitrescu, propunere în direct pentru Gigi Becali: „E masiv, puternic, merită să joace la FCSB!”Motivul dispariției lui Chivu din fotbalul românesc: „Asta l-a îndepărtat”

De ce a plecat Teo Trandafir de la Pro tv.S-a aflat adevărul după aproape 15 ani

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! Medicamentul care vindecă virusul covid! Descoperirea ireală a specialiștilor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă