ANALIZA Ce daune morale au primit rudele si ranitii in incendiile produse in spitale.Cum se acorda despagubirile

1 lună in urmă 1

Despagubirile obtinute de rudele si ranitii in incendiile din spitale in ultimii 30 de de ani variaza intre 50.000 si 900.000 de euro, arata Radio Europa Libera.

Despagubirile se acorda in procese de malpraxis medical, asta pentru ca spitalele nu asigura obligatia de securitate, noteaza sursa citata.

Spre exemplu, in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti din 2010, in urma caruia sase bebelusi si-au pierdut viata, familiile au obtinut, in instanta, despagubiri de 4,2 milioane de euro de la inculpatii din dosar.

De asemenea, Ministerul Sanatatii si Primaria Municipiului Bucuresti au fost obligate sa plateasca daune cuprinse intre 200.000 si 600.000 de euro catre familiile bebelusilor.

Tragedia Colectiv

Alte despagubiri de la spital s-au inregistrat in cazul a doua victime decedate in incendiul de la Sectia de Terapie Intensiva de la spitalul de urgenta din Piatra Neamt. Avocatii victimelor au cerut cate 1 milion de euro pentru fiecare dosar constituit.

In cazul Colectiv, instanta a stabilit daune de peste 40 de milioane de euro pe care trebuie sa le primeasca familiile victimelor, dar si ranitii din club. Sumele individuale sunt cuprinse intre 50 000 de euro si 900 000 de euro si acestea vor fi platite de cei inculpati in dosar, inclusiv primaria Sectorului 4 si ISU.

Citeste si:

Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repetaRiscurile pe care ti le asumi cand plimbi un caine periculos fara botnita. Daune morale de 20.000 de lei in cazul unui metis de Rottweiler scapat din lesaCum au transportat soferi romani de TIR droguri de peste 10 milioane de euro in Marea Britanie. Cocaina si ketamina proveneau de la cartelul Sinaloa din MexicVor merge sau nu elevii la scoala din 8 februarie? Ce spun parintii, copiii si profesoriiCiteste si: Valeriu Gheorghita: Din 16 februarie nu estimam ca vom mai avea aceste sincope in activitatea de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă