ANAF a anulat datoriile unor români. Vezi dacă eşti pe listă!

1 lună in urmă 24

ANAF a anulat datoriile unor români. Potrivit Codului de Procedură Fiscală sunt anulate „creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului 2020, mai mici de 40 lei”. Datoriile fiscale mai mici de 40 de lei, aflate în evidența ANAF la data de 31 decembrie 2020, sunt șterse automat în primele șapte zile ale anului 2021.

ANAF a anulat datoriile unor români

Procedura este aplicată la începutul fiecărui an, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme, şi sunt vizate atât creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal central (ANAF), cât şi cele administrate de autorităţi locale.

Declaraţia unică 2021. Schimbările anunţate de ANAF. Cum arată noul formular

Conform avocat.net, prin excepție, în cazul datoriilor fiscale locale, autoritățile pot stabili un plafon mai mic de 40 de lei pentru anularea automată la început de an. Termenul de șapte zile pentru ștergerea datoriilor fiscale sub 40 de lei este prevăzut în Ordinul ANAF nr. 727/2019. În esență, anularea acestor mici datorii se face pentru că cheltuielile de executare silită sunt mai mari decât sumele ce trebuie recuperate de ANAF. Creanțele fiscale sunt, în esență,  impozitele, taxele și contribuțiile sociale, precum și dobânzile, penalitățile sau majorările aferente acestora.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă