ANAD, prima reacție după scandalul uriaș de dopaj de la Astra Giurgiu. „Repercursiunile ar putea fi foarte grave!”

1 lună in urmă 2

Alexandru Ioniță a recunoscut că s-a dopat folosit o metodă de vitaminizare interzisă, iar un adevărat scandal a început la Astra Giurgiu.

Cristi Balaj, președintele ANAD (Agenția Națională Anti Doping), a oferit o primă reacție în legătură cu scandalul uriaș de la formația din Giurgiu și a făcut un anunț îngrijorător.

Alexandru Ioniță a recunoscut că s-a dopat, iar Cristi Balaj susține că repercursiunile ar putea fi foarte grave și că sportivii români ar putea să nu mai aibă posibilitatea să concureze la competiții sportive, așa cum s-a întâmplat cu sportivii ruși.

ANAD, prima reacție după scandalul uriaș de dopaj de la Astra Giurgiu

„Confirm că există pe rol această speță. Au apărut anumite informații în spațiul public, ulterior ele au fost audiate conform procedurilor. Trebuie să spunem că ANAD este în continuare monitorizată de forurile superioare. Avocatul a avut o comunicare cu membrii comisiei, la primul termen a cerut amânare, la al doilea la fel, iar la al treilea a fost invitat online și nu a participat. 

Eu am o comunicare buna cu el, avem ușa deschisă pentru toți cei care vin să obțină informații. Toți sportivii care doresc să colaboreze primesc sprijin din partea agenției în conformitate cu codul.

Sancțiunile, în momentul în care sunt acordate, sunt monitorizate de WADA și ei pot să facă apel. Ei nu fac asta decât când au argumente clare. Codul spune clar că atunci cand un sportiv utilizeză o metoda interzisă, legea este foarte clară și este important să o respectăm. În momentul în care suntem bănuiți că protejăm pe cineva, repercusiunie ar fi foarte grave.

Am putea să nu mai avem dreptul ca sportivii noștri să reprezinte țara la competițiile internaționale, așa cum s-a întâmplat cu Rusia”, a spus Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Anti Doping, la PRO X.

The post ANAD, prima reacție după scandalul uriaș de dopaj de la Astra Giurgiu. „Repercursiunile ar putea fi foarte grave!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă