Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo! A cincea prezență pentru campioana mondială

3 săptămâni in urmă 1

WTA Miami: miercuri, 17:00, Digi Sport 2

Liga 2: U Craiova 1948 - Farul Constanța, marți, 19:30, Digi Sport 1

Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo! A cincea prezență pentru campioana noastră

Pentru Ana Maria va fi a cincea prezență la Jocurile Olimpice. Spadasina a cucerit medalia de aur la Rio 2016 și pe cea de argint la Beijing 2008. Campioana mondială a mai participat la Atena 2004 și Londra 2012.

Galerie Foto

"Spadasina Ana Maria Popescu e oficial calificată la JO Tokyo 2020.

Ea a terminat prima în ierarhia mondială a armei și s-a calificat la a 5-a sa ediție de Jocuri.

Bravoo, Ana! Team Romania e mândră de tot ceea ce reprezinți pentru sportul românesc! Și la vară să îți fie bine! Succes!", a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pe Facebook.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, ultimul bal pentru Ana Maria Brânză

"În momentul în care totul s-a oprit, eu mai aveam nevoie să particip la o competiţie pentru a primi confirmarea. Eram teoretic calificată, dar aveam nevoie să fiu confirmată. Ei bine, acea competiţie nu a mai avut loc. A fost reprogramată pentru martie anul viitor.

Acea competiţie îmi va confirma participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi faptul că am ales bine să merg pe acest drum cu oprire la Jocurile Olimpice, la a cincea ediţie pentru mine

"Cred că o să plâng şi o să plâng pe bune, pentru vârsta nu mă mai ajută, sinceri să fim. Deşi îmi place să glumesc că Paris 2024 nu e chiar atât de departe. Mi-aş dori să avem ocazia... Sunt mulţi sportivi în situaţia mea, care sunt fix pe ultima sută de metri a carierei.

Şi cred că ar fi nedrept, deşi nu poţi să acuzi pe nimeni, să ni se întâmple acest lucru. Eventual, o să mă iau de mână cu Marian Drăgulescu şi vom face noi o competiţie a noastră. Acolo ne putem retrage în glorie, vom fi singurii participanţi şi vom primi aurul amândoi. Am auzit că organizatorii, cât şi Comitetul Olimpic Internaţional, au spus că vor să organizeze Jocurile anul viitor, indiferent ce se va întâmpla", spunea Ana Maria Brânză pentru Looksport, în septembrie 2020.

Ana Maria Brânză, de trei ori cea mai bună spadasină din lume

Palmaresul Anei Maria Brânză este unul impresionant. Sportiva de 35 de ani a fost desemnată în trei rânduri cea mai bună spadasină din lume, în 2008, 2009 și 2013. A cucerit 20 de medalii la campionatele europene și mondiale, dar și medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) și medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

În 2020, Ana Maria Brânză a câștigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială de spadă, performanță ce nu a mai fost atinsă de niciun sportiv.

Etichete: jocurile olimpice , scrima , ana maria branza , tokyo , ana maria popescu , spadasină
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă