Ana Maria Popescu încurajează vaccinarea. “Mă sperie ce se întâmplă în România”

2 săptămâni in urmă 9

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Vicecampioana olimpică la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo speră să nu se anuleze ultima competiţie din acest an, etapa de Cupă Mondială de la Tallin.

Ana Maria Popescu nu a luat încă o decizie dacă va mai continua activitatea sportivă după acest sezon.

"Sunt vaccinată cu ambele doze, am împlinit şase luni de curând şi urmează să mă programez pentru doza a treia. Mă sperie ce se întâmplă în România, mă sperie ce se întâmplă în lume, mă sperie că iarăşi mi s-au anulat competiţiile. Trăim o perioadă destul de grea, dar iată că se mai întâmplă şi lucruri bune şi consider că ar trebui cu toţii să scoatem în evidenţă şi lucrurile bune care ni se întâmplă zilele acestea, nu doar partea aceea mai întunecată a vremurilor pe care le trăim. Sperăm că va fi organizată, la finalul lunii noiembrie, Cupa Mondială de la Tallin, avem semnale bune momentan, a fost trecută în calendarul oficial. Nu ştim ce se întâmplă până atunci, pentru că aşa am ştiut şi despre Campionatul European până-n ultima secundă, când a fost anulat. Sperăm că vom fi prezenţi la Tallin pentru ultima competiţie a sezonului.

Trebuie să recunosc că este din ce în ce mai greu să-ţi găseşti motivaţia să mergi în sala de antrenament, am trecut o dată prin acest episod, numai că atunci ştiam că mă aşteaptă Jocurile Olimpice şi nu-mi permiteam să fac paşi greşiţi. Dar şi de această dată, după o pauză destul de lungă, simt că m-am recuperat, mi-e dor de scrimă, mi-e dor să-mi măsor forţele cu adversarele mele şi sper să am ocazia în noiembrie să fac acest lucru", a spus Ana Maria Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Covaliu: "Vaccinarea este un gest de normalitate"

Hai în Digi Online să-l vezi pe Howard Greenberg, unul dintre cei mai vicleni, bizari și temători avocați ai apărării penale din New York. Azi de la 21:50, numai pe Digi Life!

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a anunțat că aproape întreaga delegaţie care va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing este vaccinată.

"Noi suntem în parteneriat cu Institutul Cantacuzino, urmează competiţii la care sportivii români vor participa. La Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2022, toată lumea trebuie să fie vaccinată, nu se permite accesul în China dacă nu eşti vaccinat, doar cu carantină prealabilă de 21 de zile, dar procentul este unul aproape de sută la sută în ceea ce priveşte acest subiect şi este un gest de normalitate în această perioadă. Sportul reprezintă acea pandemie pozitivă din mai multe puncte de vedere şi noi suntem încântaţi că putem oferi acea speranţă, acea încredere tuturor celor care practică sportul şi să-i invităm pe cei care nu practică sportul să se înscrie în această echipă, cultură de a face sport", a spus Covaliu, în cadrul unei conferințe de presă.

Etichete: cupa mondiala , scrima , ana maria popescu , coronavirus , covid-19 , vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă