Ana Bărbosu, performanță incredibilă la Campionatele Europene de junioare! A luat medalie de aur la toate aparatele

2 luni in urmă 33

Ana Bărbosu a scris istorie! Sportiva noastră a câştigat medaliile de aur în toate cele patru finale pe aparate, la sărituri, paralele, bârnă şi sol. Ea a reușit performanța senzațională la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru junioare ce s-au desfășurat la Mersin, în Turcia.

În ziua în care Larisa Iordache a fost de neoprit, Ana Bărbosu a terminat Europenele de junioare cu şase medalii de aur, celelalte două fiind obţinute cu echipa şi la individual compus.

România încheie Europenele de junioare cu un bilanţ incredibil, după ce țara noastră a obținut medalii de aur în toate probele (echipe, individual compus, pe aparate), 6 la număr.

Ana Bărbosu, patru medalii de aur la Europenele de gimnastică

La sărituri, Ana Bărbosu a luat medalia de aur după ce s-a impus cu o medie de 13,975: au fost note de 14,250, respectiv 13,700.

În finala de la paralele, Ana Bărbosu a câştigat cu 13,450, în timp ce românca Iulia Trestianu a ocupat locul 7, cu 10,550.

Ana Bărbosu a obţinut aurul la bârnă cu 13,100, aceeaşi notă ca şi a doua clasată, unguroaica Greta Mayer (nota de execuţie a fost mai mare la româncă), iar pe locul al treilea a terminat Andreea Preda, cu 12,700.

La sol, Ana Bărbosu a ocupat tot primul loc, cu 13,250, urmată de Maria Ceplinschi, 12,900, şi de Greta Mayer, 12,750.

Tot azi, Larisa Iordache a cucerit medalia de aur la sol, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin, însă a fost cea mai bună și la bârnă. În total, România a cucerit în Turcia cinci medalii la senioare, argint în competiţia pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă şi sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri şi o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu.

Larisa Iordache este pregătită de cuplul de antrenori Cristian și Lăcrămioara Moldovan, doi dintre cei mai apreciați tineri antrenori.

The post Ana Bărbosu, performanță incredibilă la Campionatele Europene de junioare! A luat medalie de aur la toate aparatele appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă