Americanii ar urma sa primeasca in acest week-end primele cecuri in valoare de 1400 de dolari pentru a face fata pandemiei de COVID-19

1 lună in urmă 5

Americanii ar urma sa primeasca in acest week-end primele cecuri si viramente in valoare de 1.400 de dolari/persoana prevazute in pachetul de stimulare de 1.900 miliarde de dolari ratificat joi de presedintele Joe Biden, conform unui anunt al administratiei americane facut vineri, informeaza AFP.

Primele plati vor fi facute prin virament,"unii destinatari vor incepe sa le primeasca incepand cu acest week-end, iar altii saptamana viitoare", au anuntat Departamentul Trezoreriei si administratia fiscala in comunicate de presa.

Numarul exact al beneficiarilor nu a fost specificat, dar suma totala ar putea ajunge la aproximativ 400 de miliarde de dolari.

Milioane de americani, ale caror venituri anuale sunt mai mici de 75.000 de dolari/persoana sau 150.000 de dolari/cuplu casatorit, vor primi un cec in valoare de 1.400 de dolari, fie adult sau copil.

Valoarea ajutorului financiar va scadea treptat pana la venituri de 80.000 de dolari/persoana si 160.000 de dolari/cuplu.

Aceste criterii sunt mai restrictive fata de planul prezentat initial de presedintele Joe Biden. Numele presedintelui nu va aparea pe cecuri, asa cum s-a intamplat in cazul predecesorului sau, Donald Trump.

Pentru a face fata crizei provocate de pandemia de COVID-19, in aprilie 2020 familiile americane au primit cecuri in valoare de 1.200 de dolari/adult si 500 de dolari/copil, in temeiul Cares Act si in valoare de 600 de dolari/persoana la inceput lunii ianuarie 2021 ca parte a celui de-al doilea plan de relansare.

Pachetul de stimulare al presedintelui Biden, in valoare totala de 1.900 miliarde de dolari, a fost adoptat definitiv miercuri in Congres, in pofida opozitiei republicanilor, si semnat joi de presedintele SUA.

Potrivit Casei Albe, acest plan vizeaza crearea a peste sapte milioane de noi locuri de munca in acest an, asistenta medicala mai accesibila, sprijin pentru vaccinare, dar si reducerea la jumatate a saraciei in randul copiilor.
Citeste si:

Ghid complet pentru vaccinarea anti COVID-19 in etapa a III-a. Care sunt regulile, cum functioneaza lista de asteptare si ce sunt programarile estimativeDaniel Ghita, discurs agramat in Parlament: "Aceste fantome a trecutului ne urmareste si ne otraveste vietile si astazi"Cum a fost agresata in camera de hotel cantareata Laurette: "De ce crezi ca ai venit aici?" Marturii cutremuratoare ale artisteiInca un tronson din drumul expres Craiova-Pitesti a primit unda verde. Cati bani vor fi alocati pentru lotul de 31,7 kilometriFOTO Sahtior a fost distrusa pe "Olimpico", dar ea a plecat invingatoare. Cine e Olga, jurnalista care a dat "foc" Romei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă