Amenzi uriașe date de DSP Sibiu, în cuantum de 686.000 lei, pentru necompletarea formularului PLF

2 săptămâni in urmă 31

Aproximativ 350 de sibieni au fost amendaţi pentru că nu au completat formularul digital de intrare în ţară, în perioada cuprinsă între Crăciun şi Revelion, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Lucian Blăguţiu.

formular de localizare la intrarea în România

plf.gov.ro (captură foto)

"Urmarea prevederilor OUG 129/2021 am constatat, urmarea datelor furnizate din platforma Alerte MS, ca un număr de 503 persoane din judeţul Sibiu, în perioada 25-31 decembrie 2021, nu au completat formularul digital de intrare în ţară Ca urmare, la solicitarea MS de a se dispune şi raporta măsurile aplicate, s-au încheiat 343 procese verbale de contravenţie in valoare de 686.000 lei", a explicat Lucian Blăguţiu, potrivit AGERPRES

Începând cu 20 decembrie, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României.

Cum se completează formularul PLF

Pentru a completa formularul digital (PLF) trebuie să accesaţi platforma plf.gov.ro.

  • 1. Vă autentificaţi pe baza unei adrese de e-mail şi apăsaţi butonul Autentificare. Dacă este valid, veţi fi informat că s-a trimis un link. Verificaţi e-mailul, accesaţi link-ul primit şi veţi fi redirecţionat în aplicaţia de completare a formularului.
  • 2. Accesaţi butonul verde Formular nou, din dreapta-sus a ecranului. Apoi, selectaţi opţiunea CNP dacă deţineţi o carte de identitate din România sau opţiunea Paşaport / Act de identitate dacă prezentaţi alt document la trecerea frontierei.
  • 3. Completaţi câmpurile obligatorii ale formularului cu numele şi prenumele, ţara de unde aţi plecat, data plecării şi punctul de trecere a frontierei. Introduceţi şi adresa de destinaţie.
  • 4. Este necesară completarea numărului de telefon la care puteţi fi contactat pe perioada şederii în România.
  • 5. Selectaţi modul de călătorie (autoturism, tren, autocar, avion sau vapor) şi introduceţi toate datele necesare în funcţie de mijlocul de transport. Aceste informaţii le regăsiţi pe biletele de călătorie. 
  • 6. Indicaţi o persoană de contact în caz de urgenţă.
  • 7. Adăugaţi ţările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei. 
  • 8. Dacă este cazul, adăugaţi datele minorilor care vă însoţesc.
  • 9. Bifaţi că sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către autorităţile competente şi că aţi luat la cunoştinţă prevederile legislaţiei în vigoare.
  • 10. Apăsaţi butonul verde Salvează, iar aplicaţia va genera formularul digital de intrare în România. 

Din meniul Listă formulare puteţi vizualiza toate formularele pe care le-aţi completat pentru intrarea în ţara noastră în ultimele 15 zile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă