Amenzi în valoare de peste 38.000 de lei pentru protestul împotriva restricțiilor de sâmbătă seara

1 lună in urmă 2


În urma protestelor de sâmbătă seara față de restricțiile impuse de autorități au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38.600 de lei, pentru încălcarea măsurilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și a unor norme de conviețuire socială. Anunțul a fost făcut, duminică, de reprezentanții Jandarmeriei București.


În Piața Victoriei, sâmbătă seara, în jur de 800-1.000 de persoane au protestat împotriva restricțiilor. Anterior organizatorul a dat asigurări că la eveniment nu vor fi mai mult de 100 de persoane, însă numărul anunțat a fost depășit. După manifestația de aseară, jandarmeria a anunțat și sancțiunile care vor fi aplicate.


„Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38.600 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată și ale Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată.”, se arată în comunicatul transmis de Jandarmerie.


De asemenea, a fost întocmit un act de constatare privind săvârșirea infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Reprezentanții Jandarmeriei vor anunța că vor analiza în continuare „imaginile operative pentru identificarea și sancționarea altor fapte antisociale comise.”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă