Amenzi de peste 1,6 milioane de lei, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de restricție

2 luni in urmă 1


Angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și ai altor autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au aplicat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 8.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1,6 milioane de lei, a anunțat duminică, 20 decembrie 2020, comisarul-șef de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.


Conform datelor MAI, verificările au vizat peste 7.600 de operatori economici, aproape 250 de operatori transport persoane și aproximativ 12.600 de obiective de interes, printre care peste 5.000 de restaurante, terase sau fast-food-uri.


În ultimele 24 de ore au fost verificate peste 96.000 de persoane, fiind depistate aproximativ 6.400 de persoane care nu purtau masca de protecție și peste 1.200 care nu respectau restricțiile de circulație.
Aproape 100 de persoane au fost sancționate pentru că nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea.
În urma verificărilor, au fost aplicate aproximativ 8.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.6 milioane de lei.
De asemenea, s-au întocmit șase dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În activitățile de control au fost implicați peste 6.300 de polițiști, aproximativ 4.400 de jandarmi, 1.400 de pompieri, 166 de polițiști de frontieră și 2.200 de polițiști locali, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale,  de la ANSVSA, de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, de la Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Ministerul Transporturilor.


Angajații MAI și ai autorităților care colaborează pentru implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, vor continua în toată această perioadă verificările pe întreg teritoriul național.


Cele mai multe acțiuni de control vor viza zonele aglomerate, dar se vor efectua verificări și la operatorii economici care lucreazã, în general, cu publicul larg sau care au ca obiect de activitate transportul de persoane


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă