Amenzi de milioane de lei pentru administratorii de plaje din Mamaia care şi-au amplasat şezlongurile în zone interzise

2 luni in urmă 30

De Andreea Filip.
Publicat: 06.08.2021, 08:57.
Actualizat: 06.08.2021, 08:58

Au curs amenzile pentru administratorii localurilor din Mamaia care şi-au amplasat şezlongurile pe noile porţiuni de plajă. Segmentele lărgite nu pot fi ocupate încă, decât de turiştii care vin cu cearşaful. Măsura i-a nemulţumit pe oamenii de afaceri, care spun că sunt gata să închidă prăvălia, în aceste condiţii.

  • Administratorii de plaje din Mamaia primesc în concesionare noile sectoare după expirarea actualelor contracte.

Ultimatumul dat proprietarilor de terase din Mamaia care şi-au amplasat şezlongurile şi măsuţele pe plaja recent lărgită a expirat de miercuri seară. Aceştia fuseseră avertizaţi că nu au voie să le pună acolo şi au fost somaţi să le ridice. Chiar şi aşa, ieri erau destule şezlonguri lângă mal, aşa că poliţiştii şi jandarmii au luat la pas plaja, puşi pe dat amenzi.

Paul Cononov, director Apele Române Dobrogea Litoral: De la începutul sezonului turistic, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a aplicat un număr de 161 de sancţiuni în valoare totală de aproape trei milioane de lei. Numai pe plaja nouă, în dreptul căreia ne aflăm acum, sancţiunile au fost în număr de 41, care se ridică şi ele la o valoare de 6oo.ooo lei.

Afaceriştii de pe Litoral s-au revoltat, când li s-a spus că ei comit o infracțiune dacă realizează venituri din închirierea șezlongurilor amplasate pe noile sectoare de plajă.

Alin Ciobanu, operator de plajă: Nici nu mai am cuvinte să vorbesc, nu am ce să zic. Sunt şocat de ce se-ntamplă. Eu renunţ! Nici nu vreau să mai aud de bussinesul ăsta, de plaja în Mamaia! Poate-n altă parte, da, dar aici nu.

Administratorii de plaje din Mamaia primesc în concesionare noile sectoare după expirarea actualelor contracte

Administratorii de plaje se tem că afacerile lor vor avea de suferit mai mult ca niciodată, mai ales ca autorităţile îi încurajeaza pe turişti să stea unde le place cel mai mult şi gratuit: fix lângă apă.

Paul Cononov, director Apele Române Dobrogea Litoral: Accesul este liber şi nimeni nu poate percepe vreo taxă pentru ceva anume pe această plajă nouă.

Problema concesionării plajelor e greu de rezolvat. Nisipul nou trebuie cadastrat şi apoi dat spre închiriere agenţilor economici, când le expiră contractele aflate încă în derulare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă