Amenzi de 10.000 de lei pentru persoanele care ocupă abuziv locurile de parcare pentru persoane cu dizabilităţi

1 lună in urmă 2

De Claudiu Loghin.
Publicat: 09.03.2021, 14:07.
Actualizat: 09.03.2021, 14:12

Ocupi fără drept locul de parcare pentru persoane cu dizabilități? Între două și zece mii de lei amendă. În acest mod se desfășoară, în această săptămână, o acțiune prin care polițiștii din Brașov vor să descurajeze ocuparea abuzivă a locurilor speciale pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Ciprian Lupu are 37 de ani, este din Brașov și se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. Este unul dintre cei care știu cel mai bine că nicio persoană nu-și dorește locul de parcare colorat cu albastru, ci are nevoie de el.

Ciprian Lupu: "Fiind mai mic de înălțime, sunt mult mai expus pericolelor. Șoferii care fac manevre de parcare mă observă mai greu."

Amenzile pot ajunge şi la 10.000 de lei

În această săptămână, zeci de șoferi care au parcat fără drept pe locurile pentru persoane cu dizabilități au avut de plătit cel mai scump tarif de parcare. Valoarea amenzii pentru această faptă este, potrivit legii, între 2000 și 10.000 de lei.

Comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov: "Polițiștii brașoveni organizează o acțiune cu efective mărite, pe raza municipiului Brașov, cu precădere în zonele aglomerate, respectiv în parcările supermarketurilor, în piețe, în parcările spitalelor. Aceste acțiuni vizează verificarea legalității parcărilor auto, pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități."

Toți șoferii amendați pot plăti jumătate din valoarea de până la 10.000 de lei, în termen de 15 zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

parcare dizabilitati amenda
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă