Amenințare falsă cu bombă la Școala Americană. Un bărbat ar fi cerut bani ca să nu „arunce școala în aer”

1 lună in urmă 1

Serviciul Român de Infromații a desfășurat o operațiune la Școala Americană din București, unde se primise o amenințare cu bombă. Amenințarea ar fi fost transmisă printr-un email, de o persoană care a cerut bani ca să nu arunce școala în aer. Verificările la fața locului au stabilit că alerta a fost falsă.

ACTUALIZARE Controlul pirotehnic de la Școala Americană s-a încheiat. Amenințarea cu bombă nu a fost confirmată, au anunțat forțele trimise la fața locului.


„În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenințare cu bomba, Școala Americană a alertat autoritățile. Echipele Poliției Române și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Roman de Informații au ajuns la fața locului, au demarat procedurile specifice și se iau măsurile necesare de verificare în astfel de situații”, se arată într-o informare a Serviciului Român de Informații. 

Ulterior, poliția a transmis că se fac verificări, școala a fost evacuată, iar traficul din zonă a fost redirecționat.

„La data de 02 martie a.c., in jurul orelor 15:00 polițiștii din  Voluntari au fost sesizati cu privire la faptul ca la American School of Bucharest ar putea exista un dispozitiv exploziv. In acest context s-a relationat cu echipa pirotehnica din cadrul  Serviciului Roman de Informatii si s-a creat un perimetru de siguranță pentru a fi evacuate persoanele din școală. De asemenea  traficul in zonă a fost restricționat. În continuare se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea”, se arată în comunicatul de presă.

Editor : R.K.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă