Amendat cu 43 de cenți pentru o întârziere de un minut a trenului, un mecanic din Japonia dă în judecată angajatorul

2 săptămâni in urmă 18


Sistemul feroviar din Japonia este cunoscut pentru punctualitatea sa deosebită, scrie BBC.


Un mecanic de locomotivă din Japonia și-a dat în judecată angajatorul, după ce a fost amendat cu o sumă mică pentru că a cauzat o întârziere de un minut a trenului.


Compania feroviară JR West l-a amendat pe mecanic după o mică încurcătură ce a avut loc în 2020.


Potrivit site-ului japonez de știri Soranews24, angajatul trebuia să conducă un tren gol spre stația Okayama, din sudul țării, dar a venit la o platformă greșită pentru a prelua garnitura de la un coleg.


În momentul în care a înțeles eroarea și s-a grăbit către platforma corectă, trasferul trenului întârziase deja cu două minute, astfel că în cele din urmă, întârzierea cu care a plecat trenul a fost de un minut. Tot cu un minut întârziere a ajuns trenul și la depou.


JR West l-a amendat inițial pe mecanic cu 85 de yeni (adică 0,65 euro), dar în cele din urmă a redus amenda la 56 de yeni (0,43 euro), după ce omul a contestat pedeapsa.


Mecanicul a refuzat însă să accepte amenda, chiar și redusă, argumentând că întârzierea nu a provocat nicio problemă pasagerilor, din simplul motiv că trenul era gol în timpul incidentului.


Dar compania a insistat că a aplicat principiul „fără muncă, fără plată”, așa cum ar fi făcut și dacă un angajat ar fi sosit cu întârziere la serviciu, fără motive.


Mecanicul a deschis o acțiune în instanță la Tribunalul districtual Okayama în martie, unde cere despăgubiri de 2,2 milioane de yeni (16.800 de euro), susținând că disputa i-a provocat suferință psihică.


Sistemul feroviar japonez este cunoscut pentru punctualitatea sa. În 2017, o companie feroviară și-a cerut scuze după ce unul din trenurile sale a plecat dintr-o stație cu 20 de secunde mai devreme.


Dacă un tren întârzie cu mai mult de cinci minute, pasagerii primesc un certificat pe care îl pot folosi în fața angajatorului drept scuză pentru eventuala lor întârziere la birou.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă