Amendament USR la ordonanţa de urgenţă pe energie. Toţi românii au dreptul să beneficieze de tarifele plafonate

6 zile in urmă 19

Amendament USR la ordonanţa de urgenţă pe energie. „În prezent, românii care au consumat în 2021 mai mult de 300kWh pe lună sunt pedepsiţi şi nu pot beneficia de niciun sprijin, chiar dacă acum consumă mai puţin. USR propune ca toţi oamenii să poată beneficia de plafonare şi în acelaşi timp să fie stimulaţi să reducă risipa. Propunerea USR este ca schema de plafonare să se aplice pe tranşe de consum: primii 100 kWh să fie facturaţi la 0,68 lei/kWh, între 101-255kWh să fie facturaţi la 0,8 lei/kWh şi ce depăşeşte 255 kWh să fie plătiţi la preţul de contract”, arată comunicatul de presă al USR.

Până și USR și-a dat seama că Nicușor Dan e catastrofal! Drulă îl demolează pe primar: “Nu este performanța la care ne-am așteptat!”

USR mai propune ca raportarea pentru încadrarea în schema de plafonare să se stabilească în funcţie de consumul lunar din prezent, nu în funcţie de consumul de anul trecut. Astfel, amendamentul USR elimină astfel discriminarea românilor care nu se pot întoarce în timp pentru a consuma mai puţină energie, astfel încât să beneficieze de plafonare.

Virgil Popescu, salvat de PSD, PNL și UDMR. Ministrul Energiei rămâne în funcție. Proteste din partea AUR și USR, după moțiunea simplă / Marcel Ciolacu, singurul de la PSD care s-a abținut

USR a mai depus săptămâna trecută un amendament la OUG pe energie, care prevede ca toate companiile româneşti să nu mai plătească taxe şi impozite la stat în cuantumul a 50% din creşterea de preţuri la energie şi gaze raportată la luna ianuarie 2022.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă