Amenda de 20.000 de lei dată de DSP pentru focarul COVID de la un centru social din Dâmboviţa, anulată de instanță

4 săptămâni in urmă 1


Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) Ţuicani-Moreni, din judeţul Dâmbovița, în care a fost descoperit în iulie 2020 un focar de COVID, a obţinut în instanţă anularea amenzii de 20.000 de lei aplicate de Direcţia de Sănătate Publică, informează Ziare.com.


Direcţia de Sănătate Publică a sancţionat cu o amendă de 20.000 de lei Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani-Moreni, după ce a descoperit un focar COVID cu peste 100 de cazuri, dintre care 92 de beneficiari.


Centrul a contestat amenda în instanţă, iar Judecătoria Moreni, unde s-a judecat procesul de anulare a amenzii a admis cererea Centrului şi a anulat procesul verbal de contravenţie întocmit de DSP.


Instanţa a arătat că amenda a fost aplicată după ce DSP „a opinat” că personalul medical ar trebui izolat la locul de muncă, fără a avea o bază legală.


„Trebuie să existe o baza legală clară şi nu o opinie exprimată de autoritatea care ar trebui nu doar să aplice sancţiuni, ci şi să ofere sprijin operatorilor care se confruntă cu astfel de focare”, arată Judecătoria Moreni.


„Centrul a fost pus în situaţia de a acţiona în chestiuni medicale, fără a avea personal medical specializat în tratarea bolnavilor de boli infecțioase, fără a deţine spaţiu suficient şi fără vreun sprijin real din partea autorităţilor competente”, a mai arătat Judecătoria Moreni în sentință, care nu este definitivă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă