Amelia Racea, devăzluiri incredibile despre ce se întâmpla la Deva. „Gimnaste de 6 ani își spălau singure echipamentul și stăteau câte 20 în cameră! Dormeau câte două în pat!” | GALERIE FOTO

1 lună in urmă 1

Amelia Racea, fosta campioană europeană la gimnastică, a făcut dezvăluiri incredibile despre ce se întâmpla la Centrul Olimpic de Gimnastică de la Deva.

Aceasta susține că micile gimnaste făceau sacrificii uriașe la Deva, iar la doar șase ani își sălau singure echipamentele, stăteau câte 20 într-o cameră și dormeau câte 2 în pat.

Deși perioada petrecută la Deva, acolo unde s-au format foarte multe campioane, Amelia Racea (26 de ani) nu regretă că a făcut acest efort.

Amelia Racea, devăzluiri incredibile despre ce se întâmpla la Deva

„Cred că stăteam vreo 20 în cameră şi aveam un pat de o persoană. Şi stăteam două fetiţe într-un pat. Şi la dulap, la fel. Câte două fetiţe ne puneam hainele în acelaşi dulap. O perioadă frumoasă, nu regret. Mi-a plăcut foarte mult.

Aveam două costume de gimnastică: unul bleumarin şi unul verde. Mi le-a cumpărat mami de la Craiova. Pe vremea aia nu se găseau aşa cum se găsesc acum costume de gimnastică peste tot.

Ştiu că trebuia să mi le spăl la mânuţă, singurică. Mergeam în gaşcă toate fetele. Umpleam baia şi stăteam toate acolo. Ne frecam şoseţelele, costumele”, a povestit Amelia Racea, conform AS.ro.

Amelia Racea n-a avut-i idol pe Nadia Comăneci

Amelia Racea a dezvăluit că nu a avut-o ca idol pe Nadia Comăneci, ci pe eroinele de la Jocurile Olimpice de la Sydney: Simona Amânar și Andreea Răducanu, cele care au câștigat aurul în 2000.

„Am şi autograf cu ele pe poza cu mine, de la şcoală, din clasa I. Mama a luat poza şi le-a prins pe fete când au ieşit în oraş şi le-a rugat să îmi dea autograf. Am şi acum poza respectivă”, a spus mândră Amelia.

Cum a câștigat Amelia Racea prima sa medalie importantă

Sacrificiile făcute în copilărie au dat roade, deoarece Amelia a câștigat medalia de aur la bârnă la primul concurs major la senioare.

„Am luat medalia de aur la bârnă. Dar nu eram calificată să particip în finală. Se califică primele opt sportive, iar eu am fost a noua. Prima sportivă a fost Ana Porgras, ea accidentându-se la competiţia pe echipe, la o aterizare cred că şi-a rupt glezna. Am avut noroc că am fost eu prima rezervă.

Mi-a părut rău pentru Ana, dar m-am bucurat că am avut şansa asta. Am fost şi prima care a intrat în competiţie şi am făcut exerciţiul mai bine ca în calificări şi în finala pe echipe. Am făcut şi un al doilea element acrobatic pe care mă temusem să îl fac. Am zis: ‘E totul sau nimic. Nu mai pierde echipa, e pentru mine’. Mi-a ieşit foarte bine!”, a mai povestit Amelia Racea.

The post Amelia Racea, devăzluiri incredibile despre ce se întâmpla la Deva. „Gimnaste de 6 ani își spălau singure echipamentul și stăteau câte 20 în cameră! Dormeau câte două în pat!” | GALERIE FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă