Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru: Mandatul meu la Washington a început sub cele mai bune auspicii/ Am fost primit la Departamentul de Stat la mai puțin de 24 de ore de la sosire

2 luni in urmă 30

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, anunță că și-a început mandatul la Washington ”sub cele mai bune auspicii” și că a fost primit la Departamentul de Stat la mai puțin de 24 de ore de la sosirea în capitala Americii.

”Această solicitudine, o rară excepție pe care departamentul o face, reprezintă expresia clară a importanței deosebite pe care partea americană o acordă relației cu România”, scrie Muraru pe Facebook.

Ambasadorul României informează s-a întâlnit cu Philip T. Reeker, Asistentul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA, și cu Matthew Boyse, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa Centrală.

”Am discutat despre proiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterală, înscrise în direcțiile de cooperare ale Parteneriatului Strategic – pilon prioritar al politicii externe românești.

Am reiterat totodată angajamentul nostru ferm de a consolida relația cu cel mai important partener strategic pe care îl avem, în plan militar, politic, economic, cultural, educațional, în spiritul valorilor comune și al idealului democratic care stă la baza legăturii noastre indisolubile.

După expunerea direcțiilor prioritare ale mandatului meu, am identificat oportunități foarte bune de explorare aprofundată a obiectivelor noastre strategice, având în vedere și faptul că anul acesta și în 2022 marcăm două aniversări bilaterale importante.

Sunt încrezător că vom continua să contribuim la promovarea unui dialog transatlantic constant și constructiv”, scrie Andrei Muraru pe Facebook.

Context

Președintele Klaus Iohannis a semnat pe data de 7 iulie decretele pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a lui Andrei Muraru și pentru acreditarea acestuia ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

Fostul ambasador al României în Statele Unite, George Maior, afost numit ambasador la Aman / Iordania.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă