Ambasadorul Moscovei la Washington: ”Rusia a devenit inamicul Statelor Unite”

2 luni in urmă 54

Ambasadorul Moscovei la Washington, Anatoli Antonov, s-a întors la post în luna iunie, după mai multe expulzări de diplomați între cele două țări. El a declarat în timpul unui interviu că Rusia ”a devenit inamicul Statelor Unite” în urmă cu aproximativ un deceniu, din cauza Ucrainei.

Demnitarul a criticat, de asemenea, abordarea administrației Biden față de gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, căreia îi este teamă că va oferi Moscovei un avantaj strategic față de statele din estul și centrul Europei, potrivit Newsweek.

”Vedem o lipsă de încredere între Statele Unite și Rusia. Încerc să găsesc o zi, în care Rusia a devenit inamicul sau rivalul Statelor Unite și este destul de dificil de spus, când s-a întâmplat.

Se pare că a fost acum zece ani, dar nu atunci când a început criza din Ucraina”, a spus Antonov la televiziunea RT America, finanțată de Kremlin. Diplomatul sugerează că înrăutățirea relațiilor dintre cele două țări a precedat protestele mișcării ”Euromaidan” de la Kiev, de la sfârșitul anului 2013, care se opuneau președintelui de atunci, Viktor Ianukovici.

Ambasadorul rus a remarcat cum Ucraina a fost numitorul comun, care a declanșat disputa dintre Moscova și Washington.Ucraina i-a dat un ultimatum Rusiei. Răspunsul Moscovei: ”Trăiți într-o realitate paralelă”

Referitor la Nord Stream 2, Antonov a spus că proiectul este doar unul ”economic”, iar opoziția SUA față de acesta, era legată de ”concurența neloială de pe piețele internaționale”.

Întrebat de moderatorul televiziunii, dacă împotrivirea lui Biden față de conducta rusească a fost doar o mișcare pentru a proteja interesele Statelor Unite în Ucraina, diplomatul a răspuns că nu crede că Washington-ul ar putea avea ceva preocupare față de Kiev, deoarece ”este prea departe de America”.

Rusia se lauda cu noul sistem de rachete S-500: "Va fi ucigasul avioanelor americane F-35 si F-22 Raptor" VIDEO

Antonov a afirmat că oficialii americani ”folosesc Ucraina, doar ca un mijloc de presiune asupra Rusiei, pentru a schimba politica Moscovei și pe cea economică”.

Citeste si:

 ”Nu-mi pasă dacă crezi că sunt Satana reîncarnat” VIDEO

Gafele președintelui Joe Biden dau dureri de cap echipei de la Casa Albă. Furtuna declanșată după acuzațiile aduse rețelei Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă