Ambasadorul Andrew Noble: Chiar dacă Regina Elisabeta nu a vizitat România, a ştiut cum s-a dezvoltat în ultimii 32 de ani

5 zile in urmă 26

Ambasadorul britanic Andrew Noble a declarat duminică seară, 18 septembrie, că el a discutat cu Regina Angliei despre România, „un loc foarte important pentru Regele Charles”, și că Elisabeta a II-a a ştiut foarte bine felul cum țara noastră s-a dezvoltat după Revoluție.

„Regina a fost o prezenţă globală timp de 70 de ani. Chiar dacă Regina nu a vizitat România niciodată, vă pot spune că Regina a ştiut foarte bine cum s-a dezvoltat România în aceşti 32 de ani de libertate. Am discutat cu Regina despre România şi a fost un loc important şi pentru că este un loc foarte important pentru Regele Charles”, a spus Andrew Noble, aflat la Viscri, satul transilvănean unde se află casa tradiţională săsească a Regelui Charles potrivit Agerpres.

Ambasadorul Marii Britanii în România a adăugat că această casă este o dovadă a legăturii între familiile regale britanice şi române, precum şi între popoarele şi ţările noastre.

„Ne gândim la serviciul pe care l-a făcut pentru noi toţi, pentru datoria pe care a simţit-o faţă de noi, oamenii normali, oamenii simpli şi nu cred că această amintire va dispărea repede. Mai ales în această grădină, în această casă, vom simţi prezenţa Reginei Elisabeta a II-a şi mai ales prezenţa Regelui Charles al III-lea. Vă mulţumesc foarte mult pentru prezenţa aici, astăzi. Pentru mine ca ambasador înseamnă un semn foarte important al iubirii care există între Regatul Unit şi acest sat important, Viscri”, a mai afirmat el.

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a organizat duminică, 18 septembrie, un moment naţional de reflecţie în memoria Reginei Elisabeta a II-a la Viscri, în judeţul Braşov, la Casa Albastră, care îi aparţine actualului Rege al Marii Britanii, Charles al III-lea.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoţia. Fiul său, prinţul Charles, i-a succedat automat și va domni sub numele de Charles al III-lea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă