Ambasada României la Londra a cerut ca afișul discriminator față de români să fie scos din magazinul Tesco

3 luni in urmă 22


MAE a reacționat în cazul afișelor puse într-un magazin Tesco din Londra, care conțineau un avertisment pentru hoți în limba română. Instituția a anunțat că Ambasada a cerut înlăturarea „materialelor cu caracter discriminatoriu”, dar și că Poliția britanică a fost înștiințată.


"MAE dezaprobă acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflectă imaginea reală a comunității române din Marea Britanie, bine integrată și care aduce o contribuție reală la dezvoltarea societății și economiei britanice", se arată în comunicatul remis presei.


Așa arată afișul pus într-un magazin Tesco din Londra. "Avertisment pentru hoții din magazine. Ofițeri de poliție îmbrăcați civil acționează în această zonă”

MAE a mai precizat că au fost făcute demersuri la conducerea companiei și pe lângă autoritățile centrale și locale pentru înlăturarea afișelor și că a fost sesizată și Poliția.


În scrisoarea adresată conducerii companiei și poliției locale, reprezentanții ambasadei au solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum și clarificarea circumstanțelor și a motivelor care au stat la baza utilizării acestora.

MAE:

Situația a fost semnalată pe Facebook de către Iolanda Costide (PNL Diaspora), o arhitectă stabilită în Marea Britanie. Totodată, despre subiect a scris și Vasile Ernu, într-un editorial publicat în Libertatea.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă