Amazon le permite cumparatorilor sa plateasca prin scanarea palmei in magazine din jurul orasului Seattle

2 săptămâni in urmă 22

Grupul american Amazon.com Inc va introduce de miercuri, 21 aprilie, o tehnologie biometrica pentru magazinele Whole Foods din jurul orasului Seattle, unde cumparatorii vor putea plati pentru produsele achizitionate prin simpla scanare a palmei, transmite Reuters.

Amazon introduce tehnologia utilizata deja in magazinele sale traditionale Go si Books in lantul de magazine alimentare Whole Foods, pe care l-a achizitionat in 2017.

Denumit Amazon One, sistemul le permite clientilor sa asocieze cartea de credit cu amprenta palmei lor. In acest fel, cumparatorii vor avea la dispozitie o alternativa de plata care ofera mai putin contact decat numerarul si platile cu cardul, precizeaza Amazon.

In prima etapa, tehnologia sa biometrica va fi introdusa miercuri la magazinele Whole Foods din apropiere de sediul sau central din Seattle, urmand ca in lunile urmatoare sa fie extinsa si la alte magazine din zona metropolitana a orasului Seattle.

Amazon a optat pentru pastrarea casierilor, desi putea sa opteze pentru o alta tehnologie care este disponibila si care permite renuntarea la casierii de la casele de marcat, dar care ar fi condus la eliminarea de locuri de munca.
Sistemul Amazon One necesita in continuare scanarea articolelor la casele de marcat astfel, incat nu vor fi afectate locurile de munca la magazinele Whole Foods.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă