Alunecare de de teren cu urmări înfiorătoare. Sute de sicrie dintr-un cimitir au ajuns în mare FOTO

1 lună in urmă 1

Două capele, cu tot cu trupurile neînsuflețite aflate în interior, au fost antrenate în această alunecare de teren, iar acum se află în mare. Încidentul s-a petrecut în localitatea Camogli, statiune turistică, fiind provocat, cel mai probabil, de eroziunea coastei, agravată de furtunile violente care au lovit Liguria în ultimii ani.

Cele 200 de sicrie care au ajuns în mare se aflau în cimitirul aflat pe linia de coastă a localității-stațiune, la aproximativ 50 de metri deasupra nivelului mării.

Citeşte şi Alunecare de teren în Indonezia. Cel puţin 11 persoane au murit | VIDEO

Tino Revello, consilier pentru lucrări publice din Camogli, a explicat că zona era sub observație de ceva timp și că în momentul de față se lucrează la consolidarea coastei stâncoase de sub cimitir. „Zona a fost închisă, pentru că în ultimele zile au fost auzite sunete ciudate”, a mai spus Ravello, citat de Huffington Post.

La locul incidentului s-au deplasat echipe de scafandri, pompieri, bărci ale Gărzii de Coastă și un elicopter al pompierilor.

Citeşte şi Hotel îngropat sub pietre, în nordul Italiei. O alunecare masivă de bolovani a făcut prăpăd VIDEO

10 sicrie au fost recuperate, iar echipele de intervenție au luat măsuri pentru a împiedica celelalte sicrie să ajungă în larg. De asemenea, au fost luate măsuri și pe uscat, pentru prevenirea unor accidente.

Minicipalitatea primise recent o finanțare de 500.000 de euro pentru consolidarea coastei în zona respectivă, iar în această perioadă se lucra intens la asta. Din fericire, luni, când s-a petrecut incidentul, nu muncea nimeni acolo.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă