Alți 100 de migranți au fost salvați din Marea Mediterană. Aproape 450 de persoane au fost recuperate de pe mare în ultimele zile

3 săptămâni in urmă 31

Sea-Watch a anunţat, duminica aceasta, că a salvat aproape 100 de migranţi din Marea Mediterană, în a cincea misiune a ONG-ului german în trei zile, informează luni DPA.

O femeie însărcinată s-a numărat printre persoanele ultimului grup salvat, a declarat organizaţia cu sediul la Berlin într-o postare pe Twitter.

Echipajul are acum aproape 450 de persoane salvate din bărcile cu migranţi la bordul navei Sea-Watch 3. Cel mai mic copil de la bord are doar două săptămâni.

Paza de coastă italiană a raportat duminică, după o căutare de două zile, că a localizat o barcă ce transporta migranţi în largul oraşului Crotone din sudul Italiei, conform Agerpres.

27 de persoane au fost aduse în siguranţă, a precizat paza de coastă într-un comunicat.

Organizaţia nonguvernamentală a anunţat sâmbătă că a salvat în total 270 de migranţi din zona centrală a Mării Mediterane, în cadrul a trei operaţiuni de salvare întreprinse începând de vineri de nava sa „Sea-Watch 3”.

Italia este destinaţia multor migranţi care vin cu barca, adesea plecaţi din nordul Africii în călătoria lor către Uniunea Europeană.

Ei speră la o viaţă mai bună acolo, dar bărcile supraaglomerate se confruntă frecvent cu probleme pe mare şi multe accidente au avut loc în Mediterana.

Potrivit ONU, peste 1.500 de oameni au murit în Mediterana centrală până acum în acest an.

Editor : A.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă