Alte 65 de cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus, depistate de Universitatea din Suceava

2 luni in urmă 3

Alte 65 de cazuri de infectare cu tulpină britanică de coronavirus, B117, au fost depistate în ultimele săptămâni de cercetătorii de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, dintr-un total de 101 probe secvenţiate provenite de la pacienţi din Timiş, Iaşi, Neamţ şi Suceava.

Alte 65 de cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus, depistate de Universitatea din Suceava

Alte 65 de cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus, depistate de Universitatea din Suceava

Abaca Press / AA/ABACA via Hepta

Biroul de presă al Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) informează că în cadrul Laboratorului de Metagenomică şi Biologie Moleculară al instituţiei academice au fost realizate secvenţieri pentru 101 probe provenite de la pacienţi depistaţi pozitivi cu SARS-CoV-2, de pe raza judeţelor Timiş, Iaşi, Neamţ şi Suceava.

Potrivit sursei citate, din probele analizate au fost depistate 65 de noi cazuri aparţinând tulpinii de interes epidemiologic B117 (VOC 202012/01), cunoscută ca având originea în Marea Britanie. Cele mai multe dintre ele, 44 la număr, au apărut în județul Timiș.

”Pornind de la rapoartele publicate de Serviciul de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England) privind investigarea noii variante SARS-CoV-2, s-au testat cele 101 probe și prin metoda RT-PCR, folosind kitul TaqPath menționat în studiu. Toate cele 65 de cazuri de tulpini britanice au fost identificate prin metoda RT-PCR (TaqPath) ca având gena S nedeterminată și doar unul dintre celelalte 36 de cazuri pozitive a mai fost identificat prin RT-PCR (TaqPath) ca având gena S nedeterminată, obținându-se pentru acest set o corelație de 99% între cele 2 metode (metoda de secvențiere a întregului genom al virusului și metoda de testare prin RT-PCR (TaqPath)). Totodată, observăm o pondere de 98,5% de tulpini britanice din grupul celor depistate la RT-PCR (TaqPath) cu gena S nedeterminată, comparativ cu runda precedentă de secvențiere, când doar 14 din cele 22 de probe identificate prin RT-PCR (TaqPath) cu gena S nedeterminată (i.e. 64%) au fost confirmate ca fiind varianta britanică (B.1.1.7).”, se arată în comunicatul emis de USV.

USV precizează că niciuna dintre celelalte 36 de probe secvenţiate în această rundă, neasociate tulpinii britanice, nu prezintă mutaţiile caracteristice variantelor identificate recent ca provenind din Africa de Sud sau Brazilia.

În curs de actualizare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

tulpina britanica coronavirus secventiere suceava
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă