Alte 208.000 de doze de vaccin AstraZeneca sosesc in tara

2 luni in urmă 2

Comitetul de coordonare a vaccinarii a anuntat, joi seara, ca alte 208.000 doze de vaccin AstraZeneca sosesc in tara si vor fi depozitate la Centrul National de Stocare, urmand ca in perioada urmatoare sa fie distribuite in centrele regionale de depozitare existente la nivel national.

Pana in prezent, au fost receptionate 486.000 de doze AstraZeneca, iar din data de 15 februarie, au fost vaccinate 158.013 de persoane.

In tara noastra, vaccinarea impotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandata pentru grupa de varsta 18-55 de ani, cu posibilitatea cresterii acestui interval, in functie de aparitia noilor date stiintifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat intre cele doua doze este de 8 saptamani.

"In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, periodic, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei. Pe masura ce noile transe ajung in Romania, aplicatia de programare se actualizeaza si permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populationale aflate in etapa curenta", a transmis CNCAV.

CITESTE SI:

Cazul socant petrecut in Bucuresti: doi cetateni, tarati de politisti la marginea Capitalei si batuti cu salbaticie. La final, un agent a urinat peste o victimaCum "a subtiat" administratia Firea patrimoniul Bucurestiului cu miliarde de lei. Lista manevrelor contabile facute din pixSeful serviciului secret din Politia Suceava a fost retinut pentru 24 de ore. Mita uriasa pentru protectia "Fabricii de permise auto"Dezmatul financiar din primariile Capitalei. Milioane de lei platite pe lucrari inexistente spre finalul mandatului Gabrielei FireaFOTO Ce campioana la frumusete a pierdut CSM Bucuresti
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă