Alte 13 cazuri Omicron, confirmate în România. Numărul total ajunge 38

3 săptămâni in urmă 16


Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că au fost confirmate încă  13 cazuri noi cu varianta Omicron pe teritoriul României. Dintre care două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA.


Cele mai multe persoane infectare, în număr de 10, sunt din municipiul București, alte 2 persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați.


„Persoanele infectate cu tulpina OMICRON ( 5 bărbați, 7 femei și un copil) au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar 7 dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19.  Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA”, transmite Ministerul Sănătății.


Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 38 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.


În mai puțin de o lună de la depistarea noii tulpini, aceasta a fost identificată deja în cel puțin 106 state, unele dintre ele confruntându-se cu rate de infectare fără precedent de la debutul pandemiei. Ea a devenit rapid variantă dominantă în Marea Britanie, Danemarca sau Statele Unite.


În Austria, de exemplu, numărul cazurilor de infectare cu tulpina Omicron în Austria a crescut cu 467% într-o singură săptămână.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă