ALRO Slatina reduce produc╚Ťia de aluminiu electrolitic

2 săptămâni in urmă 14

ALRO-SLATINAALRO-SLATINA
  • Trei din cele cinci hale vor fi ├«nchise ast─âzi.
  • Astfel, produc╚Ťia de aluminiu electrolitic este redus─â cu mai mult de jum─âtate.
  • Liderii sindicatelor au discutat cu ministrul Energiei ├«n urma unui protest.

Cel mai mare produc─âtor de aluminiu din Rom├ónia, ALRO Slatina, ├«nchide de ast─âzi din halele de produc╚Ťie. P├ón─â ├«n februarie, trei din cele cinci hale ├«n care este produs aluminiu electrolitic vor fi ├«nchise, anun╚Ť─â reprezentan╚Ťii companiei. Asta ├«nseamn─â c─â produc╚Ťia de aluminiu va fi cu mai mult de jum─âtate mai mic─â.

ALRO Slatina, care este singurul producător de aluminiu din România, continuă procesul de închidere a primei hale de producţie a aluminiului primar. Pe data de 27 decembrie, conducerea ALRO a transmis decizia de a închide trei din cele cinci hale de electroliză, ceea ce înseamnă reducerea capacităţii de producere a aluminiului primar cu aproximativ 60%, pe fondul crizei energetice. La Slatina a avut loc și un protest cu sute de salariaţi.

Atunci c├ónd se va ├«nchide hala 9, care s-ar putea finaliza ├«n c├óteva zile, va trebui rezolvat─â problema a 60 de angaja┼úi, care trebuie s─â fie redistribui┼úi ├«n sectoarele deficitare.┬áLiderii a trei sindicate au purtat discu╚Ťii cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, care le-a transmis c─â s-a creat posibilitatea ca marii consumatori de energie s─â poat─â negocia ┼či ├«ncheia contracte bilaterale direct cu produc─âtorii.

Marian Cilianu, directorul de produc┼úie de la ALRO, declara, chiar cu pu┼úin timp ├«nainte de protestul din 6 ianuarie desf─â┼čurat ├«n fa┼úa Prefecturii Olt, c─â ar trebui g─âsit─â o solu┼úie p├ón─â pe data de 11 ianuarie.

The post ALRO Slatina reduce produc╚Ťia de aluminiu electrolitic appeared first on Aleph News.

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â