Alpinistul care a murit sâmbătă, în Bucegi, în timp ce încerca să-și salveze partenera, era un cercetător cunoscut

1 lună in urmă 36

Doi alpiniști - un bărbat și o femeie - au fost găsiți morți, sâmbătă seara, în masivul Bucegi, de salvamontiștii care fuseseră solicitați să intervină printr-un apel la 112.

Bărbatul era unul dintre cei mai buni ingineri electroniști din țară şi cercetător la Universitatea din Tampere, Finlanda. A murit în timp ce încerca să-și salveze partenera, o femeie din judeţul Ilfov, potrivit adevărul.ro.

Femeia de 47 de ani şi bărbatul de 52 de ani, au murit pe 2 ianuarie, pe unul dintre cele mai periculoase trasee montane din România, Brâna Mare a Morarului, din masivul Bucegi. Cei doi aveau experienţă în escaladă, dar s-au aventurat pe munte pe o vreme neprielnică, cu viscol și ceață.

Femeia căzut într-o prăpastie, iar bărbatul a vrut să o salveze și a alunecat şi el. Înainte a apucat să sune la 112.

Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el”, au anunțat reprezentanții Salvamont Prahova într-o postare pe pagina de Facebook .

Cei doi au ajuns la Buşteni sâmbătă, au parcat în apropierea cabanei Gura Diham şi au plecat pe munte pe traseu extrem de dificil chiar și pe timp de vară şi nerecomandat turiştilor iarna.

Editor : D.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă