Alpiniştii Sofie Lenaerts şi Alex Găvan au ajutat peste 300 de copii dintr-un sat nepalez izolat: ”Niciun act de bunătate nu e prea mic”

3 săptămâni in urmă 29

Duminica, 26 Decembrie 2021, ora 14:01

50 citiri

 ”Niciun act de bunătate nu e prea mic”

Mai mult de 300 de copii dintr-un sat nepalez izolat au primit ajutor din partea alpinistului Alex Găvan, prin fundaţia sa, care. sprijinit de alpinista Sofie Lenaerts, a livrat echipamente complete pentru iarnă în ultima aşezare de pe drumul spre K2.

„Să acţionezi din inimă atrage mai multe acţiuni făcute din inimă. Să faci bine atrage după sine mai multe fapte bune”, a scris Alex Găvan.

El a precizat că, împreună cu alpinista Sofie Lenaerts şi mai mulţi oameni cooptaţi de ea, 312 copii din şcoala satului Askole au primit haine şi încălţăminte pentru iarnă, prin Fundaţia „Alex Găvan”.

„Implementare proiectului a durat câteva luni, având în vedere că logistica de a aproviziona şi livra o gamă atât de largă de măsuri, de la copii de vârsta grădiniţei până la adolescenţi, s-a dovedit a fi chiar provocatoare în acest sat izolat, ultimul pe drumul spre lumea îngheţată a impunătorului K2”.

Directorul şcolii, Muhammad Ali, a fost un actor cheie în acest proiect, a mai spus Găvan, iar „pasiunea pe care el o pune în educaţia şi bunăstarea acestor copii este aspiraţională”.

Despre implicarea lui Lenaerts, el a afirmat: „Sofie a fost inspirată să se implice după ce a văzut ştirea că fundaţia acoperă salariul anual complet pentru trei profesori, imediat după expediţia mea de iarnă în K2 (8.611 m) de anul acesta. Apoi a asociat-o propriei expediţii pe Broad Peak (8.047 m), de vara trecută. Fac o plecăciune şi sunt emoţionat de dragostea ei profundă pentru umanitate”.

„Niciun act de bunătate nu e prea mic, orice act de bunătate este nepreţuit”, a încheiat alpinistul.

Citeste si:

Ecuadorul decretează vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 de la vârsta de cinci ani. Este o premieră mondială pentru această grupă de vârstă

Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost declarată obligatorie în Ecuador de la vârsta de cinci ani, o premieră mondială pentru această grupă de vârstă, a anunţat joi, 23 decembrie,...

 "Ingestia de corpuri străine la copii s-a accentuat foarte mult în timpul pandemiei"

Dr. Smaranda Diaconescu, gastroenterolog pediatru şi medic şef interimar al secţiei clinice de gastroenterologie pediatrică de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfânta Maria din Iaşi, atrage...

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă