All Star Game revine în baschetul românesc după doi ani de pauză! Mai mult ca sigur se va juca la Cluj

1 săptămână in urmă 27

FR Baschet a anunţat, joi, în urma unei şedinţe de Consiliu Director, că All Star Game la masculin se va organiza în acest an pe 20 aprilie. Ultima dată a avut loc în 2019.

All Star Game nu a mai fost organizat din cauza pandemiei în 2020 şi 2021, ultima ediţie având loc în 2019, la Cluj-Napoca.

Evenimentul de atunci s-a organizat a doua zi după finala Cupei României, însă în 2022 All Star Game va avea loc în 20 aprilie, în timpt ce Turneul Final Four al Cupei, între 15-17 februarie.

All Star Game revine în baschetul românesc după doi ani de pauză! Mai mult ca sigur se va juca la Cluj

Între alte decizii luate la şedinţa Consiliului Director al FR Baschet se află şi cea de disputare a ultimei partide din finala Ligii Naţionale în 7 iunie, nu în 5 iunie, cum era programată iniţial.

Secretarul general FIBA, Andreas Zagklis, a transmis o adresa oficială către Federația Romana de Baschet prin care informează despre noul program dezvoltat de Asociația Mondiala a Antrenorilor de Baschet (WABC), intitulat sugestiv Start Coaching.

“Suntem încântați să anunțam publicarea de noi resurse educaționale pentru antrenorii de baschet.

Programul Start Coaching a fost dezvoltat de Asociația Mondiala a Antrenorilor de Baschet (WABC) pentru a sprijini federațiile naționale în a atrage și promova noi antrenori de nivel juvenil, inclusiv din rândul foștilor sportivi și a profesorilor de educație fizică”, se arată în adresa transmisă de FIBA.

Cine vrea să devină antrenor de baschet?

Resurse educaționale pregătite de Asociația Mondiala a Antrenorilor de Baschet sunt disponibile în 3 limbi, engleză, franceză și spaniolă. Amănunte pe site-ul FR de Baschet.

Conform specialiștilor FIBA, cei interesați să devină antrenori de baschet au la dispoziție prin programul Start Coaching următoarele:

  • Coach Workbook: ghid de utilizare a Programului Start Coaching, cu diverse informații de baza
  • Activities Book: o colecție de activități/exerciții pe care antrenorii le pot folosi pentru la primele antrenamente
  • Practice Plâns: 10 planuri de antrenamente pentru a ajuta un antrenor să parcurgă primul sezon
  • Facilitator Handbook: manual pentru derularea Programului Start Coaching, care include informații și răspunsuri extrem de utile.

The post All Star Game revine în baschetul românesc după doi ani de pauză! Mai mult ca sigur se va juca la Cluj appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă